Nagy csapattal Szilveszterezik a Korda Racing

Nagy csapattal Szilveszterezik a Korda Racing

MEGOSZTÁS

skoda_fabia_r5

Ütős csapattal érkezik a Korda Racing az idei év utolsó versenyére, a Hungaroringen megrendezésre kerülő Szilveszter Rallyn a csapat versenyzői öt autót, egy R5-ös Skoda Fabiát, egy Lada VFTS-t, egy M3-as BMW-t, egy Suzuki Ignis-t és egy Honda Civic-et küldenek versenybe.

Immár hagyományosan az óév utolsó napjaiban, a Hungaroringen kerül sor a magyar autósport szezonzárására, a Szilveszter Rally azonban már nem csak az év legutolsó, de lassan a legnépesebb mezőnyt felvonultató autóversenye is egyben. A szervezőknek az a korábbi évekhez hasonlóan idén is néhány nap leforgása alatt ki kellett rakni a megtelt táblát, minek köszönhetően több mint 250 autó sorakozhat fel a rajtvonalnál.

 vizelli

A népes mezőnyből a Korda Racing is alaposan kivette a részét, hiszen öt versenyautóval érkeznek a Szilveszter Rallyra. A zászlóshajó szerepet a Mikulás Rally után ismét a Skoda Fabia R5 tölti be, Érdi Tibor után a jövő egyik nagy reménysége, az idei bajnokságban abszolút harmadik helyet szerző Vincze Ferenc is a Korda Racing Skodájával ejti meg debütálást az R5-ös kategóriában. A közönség legnagyobb örömére idén is rajthoz áll a versenyen a 2016-os Rallye2-es abszolút bajnok Vizelli Károly a Lada VFTS-sel, de Vizellihez hasonlóan ezúttal a csapat ifjú titánja, ifjabb Fekete László is a hátsókerék hajtásnak szavaz bizalmat, édesapjával párban egy M3-as BMW-re cserélik a Citroen C2 R2-t. 

balics

Jövő évre szánt autójával érkezik a Hungaroringre Balics Ákos, aki egy Volkswagen Scirocco majd egy Suzuki Ignis után ezúttal egy Honda Civiccel próbál szerencsét. Nem marad a garázsban a csapat sokat látott Suzukija sem, az Ignis fedélzetén Tóth József és Borsfai Dávid búcsúzik az évtől.

 fekete-fekete

Hiába érkezünk öt versenyautóval a Szilveszter Rallyra, még így is maradt kettő a műhelyben, de a két tereprali autón kívül szinte mindent kipakolunk otthonról.” – mondta Korda Erik a versenyt megelőzően. ”Nagy örömmel köszöntjük a Korda Racing-nél Vincze Ferencet, akinek bár ez lesz az első versenye R5-ös autóval, de idén már bizonyította, hogy az esélyesek között kell számolni vele, és szerintem most is a dobogós helyekért fog harcolni. Vizelli Karcsitól már szerintem mindenki tudja mire számíthat, szélvészgyors és ultralátványos autózásra, de hasonlóra számíthatunk Fekete Lackótól és az M3-as BMW-től is. Sokakhoz hasonlóan Balics Ákos is már a következő szezonra készül a Szilveszter Rallyn, itt kezdi az ismerkedés a Hondával, Tóth Józsi pedig a jó öreg Suzuki Ignis-szel csatlakozik csapatunkhoz. A srácok nagyon készülnek a Szilveszter Rallyra, reméljük idén is sokan kilátogatnak a versenyre és a megszokott kiváló hangulatban búcsúztathatjuk az évet.

 

A verseny első gyorsaságija december 28.-án, szerdán 15:38-kor rajtol, másnap hat gyorsasági szakasz kerül terítékre, az első reggel 7:33-kor, az utolsó 14:13-kor rajtol.

 

Szilveszter Rally nevezési lista: http://bit.ly/2hKdXzM

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ