WRC Észt Rally – SS13 Vastsemõisa 1 – 6.70 km

WRC Észt Rally – SS13 Vastsemõisa 1 – 6.70 km

MEGOSZTÁS

A ma délelőtti záró gyors következik!

A gyakorlatilag tesztelő Tänak nyerte a gyorsot Ogier , Breen előtt. Rovanpera negyedik lett a 0.3 másodperc lemaradásban Breen mögött. A szakaszt megállították, mert a felborult Gryazin autója blokkolja a szakaszt!

SS13 Vastsemõisa 1 – 6.70 km

2021 FIA World Rally Championship / Round 07 / Rally Estonia / 15-18 July, 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

A futam állása a szakaszt követően:

1. Rovanperä / Halttunen – Toyota Yaris WRC
2. Breen / Nagle – Hyundai i20 Coupe WRC +35,7
3. Neuville / Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC +1: 22,0
4. Ogier / Ingrassia – Toyota Yaris WRC +1: 26,5
5. Evans / Martin – Toyota Yaris WRC +1: 49,7
6. Suninen / Markkula – Ford Fiesta WRC +4: 58,4
7. Loubet / Haut-Labourdette – Hyundai i20 Coupe WRC +5: 41,7
8. Mikkelsen / Fløene – Škoda Fabia Rally2 evo +6: 41,8

9:50 – Tänak 2:13 perces büntetéssel kezdi a szakaszt! 13 percet késett!
7:00 – Minden WRC pilóta 5 db Pirelli lágy abronccsal kezdi el a mai első kört.

Rajtlista:

Greensmith
Tänak
Loubet
Suninen
Evans
Ogier
Neuville
Breen
Rovanperä

Kalle Rovanperä : Szép napunk volt, de nagyon nehéz. A második körben sokkal keményebben nyomtam, de nem voltunk gyorsabbak, mint a hyundaiosok. Sokat ugrottunk és közülük sok nagyon élvezetes is volt. Némelyiknél oda kellett figyelni, hogy a szakaszon maradjunk, igaz egy kicsit durva volt az autóban, de egyébként élvezetes volt.
A második körös beállításaink nem voltak jók, ezért tapadást veszítettünk. A második pótkerék sem segített, így keményen nyomnom kellett, hogy jöjjenek az idők.
Kicsi a különbség, ami semmihez sem hasonlít. Craig egész nap remek időket teljesített, így holnap nagy harc lesz.
Craig Breen: Szép napunk van. Nagyon különleges érzés, hogy ilyen utakon vezethetem az autómat. Kalleval, egésznap, élvezetes és jó küzdelemben voltunk.
Még mindig nem érzem magam komfortosan az autóban. Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy hol vannak az autó szélei, mert nem szoktam ilyen széles autót [WRC-t] gyakran vezetni, mert az R5-ös autóval versenyzem többet. Nagyon nehéz ezt ösztönösen érezni. Ennek ellenére elégedettnek kell lennem.
Thierry Neuville: Nem volt könnyű. Végig küzdöttem a legjobb idők eléréséért. Úgy érzem, hogy meg van a megfelelő ritmusom, de a nagy ugratók miatt nem mertem kockáztatni.
A mai célom Seb [Ogier] utolérése volt. Nem szabad elfelednünk, hogy a bajnokságért küzdünk, ami a mai defekt ellenére pozitív dolog.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ