A Hyundai Motorsport nyilatkozata – WRC Croatia Rally 2023

A Hyundai Motorsport nyilatkozata – WRC Croatia Rally 2023

MEGOSZTÁS

2023. április 17. – A Hyundai Motorsport megerősíti, hogy a Horvát Rallyn, az FIA Rallye Világbajnokság negyedik fordulóján rajzhoz állnak ezen a hétvégén (április 20-23. között) a balesetet követően két autóval. A futam előtti teszten a csapat pilótája Craig Breen életét vesztette.

A részvételről szóló döntést alapos megfontolás után hozták meg, melynek során megbeszéléseket folytattak Craig Breen családjával, navigátorával James Fulton-nal, valamint a Hyundai Motorsport pilótapárosaival és csapat tagjaival.

Breen családja és James Fulton is megerősítette, hogy az a vágyuk, hogy a csapat Horvátországban versenyezzen Craig tiszteletére.

A két Hyundai i20 N Rally1 Hybrid legénysége Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Esapekka Lappi/Janne Ferm lesz.

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke így nyilatkozott: “Az összes érintett fél bevonásával történő alapos megfontolás után úgy döntöttünk, hogy részt veszünk a Horvátország Rallyn. Ezt Craig emlékére tesszük, hogy tiszteljük őt, a rally iránti szenvedélyét és versenyszellemét. Rajthoz állunk két autóval, és a tiszteletünk jeléül a harmadik nevezésünket visszavonjuk. Mindkét autó különleges festéssel fog futni Craignek, családjának, barátainak és rajongóinak a tiszteletére. Minden érintettel beszéltünk, ez volt a legjobb módja, hogy Craig örökségét tiszteljük, nem vonjuk vissza a nevezésünket, így az elhunyt csapattársunkra, barátunkra és hihetetlen versenyzőnkre való tekintettel állunk rajthoz.”

Kérdések és válaszok – Cyril Abiteboul

Mennyire vették fontolóra a Horvátország Rallyról való kilépést?
“Nagyon körültekintően mérlegeltük ezt a döntést. Mindenki, aki jól ismeri Craiget, egyértelmű volt, hogy a részvétel a legjobb módja annak, hogy tiszteletünket lerójuk . Konzultáltunk a családdal, és ők támogatták ezt a döntésünket.”

Mi az oka a különleges festésnek?
“Elsősorban Craig és hihetetlen pályafutása és tehetsége tiszteletére indulunk el ezen a rallyn. Craig büszke ír volt és az ír rally közösség szenvedélyes képviselője, így autóink az ír zászló színeit fogja viselni az Ő emlékére.”

./.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ