Ott Tänak 1000 € büntetést kapott egy “elfelejtett” sapkáért

Ott Tänak 1000 € büntetést kapott egy “elfelejtett” sapkáért

MEGOSZTÁS
2022 FIA World Rally Championship
Round 07, Rally Estonia
14-17 July 2022
X
Photographer: Vincent Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänak a harmadik helyen végzett hazai futamán az Észt Rallyn, ami elmondása szerint nagyon frusztrálta, mert nagy csalódás volt a számára a versenyképtelensége. A futam végén azonban ezt a frusztrációt tetézte a FIA által kirótt 1000 eurós pénzbüntetés, amelyet a Power Stage szakaszt követően eredményhirdetésen, majd az azt követő sajtótájétoztatón nem viselt promóteri sapka hiányáért kapott. Az FIA azzal indokolta döntését, hogy ez a döntés a WRC promóciós kötelezettségéből hiányzó tényekből fakad, és ha ebben a szezonban újabb szabálysértés történik, további 3000 eurót rónak ki a Hyundai Motorsport pilótára.

Tänak finished third in his home round of Rally Estonia, which he said was very frustrating for him because he was disappointed to be unable to compete. However, at the end of the race, this frustration was compounded by a €1,000 fine from the FIA for not wearing a promoter’s cap at the results announcement after the Power Stage and at the subsequent press conference. The FIA justified its decision by saying that it was the result of a lack of facts in the WRC’s promotional obligations and that if a further infringement occurs this season, a further €3,000 fine will be imposed on the Hyundai Motorsport driver.

Ott Tänak:

Életemben először fordult elő, hogy Észtországban nem voltam versenyképes, ez egy kicsit frusztráló. Sajnos ilyen helyzetben vagyunk, mindent megtettünk, amit tudtunk, de a harmadik hely csalódást keltő érzés. Az igazi pozitívum az, hogy mindhárom autóval sikerült teljesítenünk a kilométerek számát. Most ki kell értékelnünk a következő lépéseinket a fejlődés szempontjából. Az észt szurkolók megmutatták, hogy szenvedélyesek és tele vannak támogatással, ezért hálás vagyok nekik, csak kár, hogy nem voltunk versenyképesek.

For the first time in my life, I have not been competitive in Estonia, so that’s a bit frustrating. It’s unfortunately the situation we are in, we did everything we could, but third place feels disappointing. The real positive is the number of kilometres we have been able to complete across all three cars. We now need to evaluate our next steps in terms of development. The Estonian fans have shown that they are passionate and full of support, so I am thankful to them for that; it’s just a shame we weren’t competitive.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ