WRC 11. Észt Rally 2021 – SS12 Raanitsa 1 – 22.76 km

WRC 11. Észt Rally 2021 – SS12 Raanitsa 1 – 22.76 km

MEGOSZTÁS
2020 FIA World Rally Championship
Round 04 Rally Estonia
04-06 September 2020
WRC, Action, Day 2, Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC
Photographer: Fabien Dufour
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Rovanperä és Tanak nyerték a mai első két gyorsot. A Toyota 20 éves pilótájának előnye Craig Breen előtt 25.6 másodperc. A harmadik helyért zajló csatában Neuville jelenleg gyorsabb, mint a kényelmesen autózó Ogier előtt.

SS12 Raanitsa 1 – 22.76 km

A futam állása a szakaszt követően:

Tänak és Rovanperä fej.fej mellett a szakaszon. Tänak 13 perces késéssel rajtolt el a gyorson 2:13 perces büntetést kapva. Rovanperä 0.3 másodperccel volt lassabb! Breen már 36 másodpercre Rovanperä mögött. Ha úgy hozza az élet, és a csapatérdek azt kívánja, Breen elengedheti Neuville-t (?).

Szakaszeredmények

10:58.7 – Tänak – Ma lehetőségem van tesztelni. Az első két gyors nevesebb, nagy tapadásúak voltak, most semmi nem volt. A lényeg, hogy itt vagyunk és tanulunk.
10:09.1 – Rovanpera – Azt hiszem, ezek után kezdhetünk gondolkodni. Nem könnyű okosnak lenni egy ilyen rallyn, jó ritmusot és tempót kell tartani. Volt néhány nagy ugratásunk, ami nem ízlett az autónak.
11:06.9 – Ogier – Ami biztos most, az az, hogy figyelnem kell Elfynre. Az első két mai gyors nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna. Ez most jobb lett még akkor is, hogy egy kicsit takarítanom kellett.
11:07.0 – Neuville – A cél: Ogier előtt maradni.. Nem lesz könnyű. Ha olyan gyors akarsz lenni, mint Ott, a szívedre kell hallgatnod és el kell hinned az itinert!
11:09.4 – Evans – Nem voltunk a határon, de továbbra is mindent megpróbálok. Az autó remekül működött! Yeah!
11:09.5 – Breen – (Mi kell ahhoz, hogy pariban legyél Kalléval?) Egy teljes szezon! Ha többet tudnék egy autóban, minden szakaszon megtehetném!
11:29.6 – Suninen
11:34.9 – Greensmith
11:46.2 – Loubet

A WRC2 kategóriában Mikkelsen, Ostberg (+21.5 s), Gryazin (+26.9 s) a sorrend.
A WRC3 éllovas az ERC bajnok Lukyanuk – Skoda Fabia Rally2 evo. Az orosz pilóta az összetett 8. helyén áll.

9:50 – Tänak 2:13 perces büntetéssel kezdi a szakaszt! 13 percet késett!
7:00 – Minden WRC pilóta 5 db Pirelli lágy abronccsal kezdi el a mai első kört.

Rajtlista:

Greensmith
Tänak
Loubet
Suninen
Evans
Ogier
Neuville
Breen
Rovanperä

Kalle Rovanperä : Szép napunk volt, de nagyon nehéz. A második körben sokkal keményebben nyomtam, de nem voltunk gyorsabbak, mint a hyundaiosok. Sokat ugrottunk és közülük sok nagyon élvezetes is volt. Némelyiknél oda kellett figyelni, hogy a szakaszon maradjunk, igaz egy kicsit durva volt az autóban, de egyébként élvezetes volt.
A második körös beállításaink nem voltak jók, ezért tapadást veszítettünk. A második pótkerék sem segített, így keményen nyomnom kellett, hogy jöjjenek az idők.
Kicsi a különbség, ami semmihez sem hasonlít. Craig egész nap remek időket teljesített, így holnap nagy harc lesz.
Craig Breen: Szép napunk van. Nagyon különleges érzés, hogy ilyen utakon vezethetem az autómat. Kalleval, egésznap, élvezetes és jó küzdelemben voltunk.
Még mindig nem érzem magam komfortosan az autóban. Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy hol vannak az autó szélei, mert nem szoktam ilyen széles autót [WRC-t] gyakran vezetni, mert az R5-ös autóval versenyzem többet. Nagyon nehéz ezt ösztönösen érezni. Ennek ellenére elégedettnek kell lennem.
Thierry Neuville: Nem volt könnyű. Végig küzdöttem a legjobb idők eléréséért. Úgy érzem, hogy meg van a megfelelő ritmusom, de a nagy ugratók miatt nem mertem kockáztatni.
A mai célom Seb [Ogier] utolérése volt. Nem szabad elfelednünk, hogy a bajnokságért küzdünk, ami a mai defekt ellenére pozitív dolog.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ