A Hyundai vállalja a felelősséget Tänak pontvesztéseiért

A Hyundai vállalja a felelősséget Tänak pontvesztéseiért

MEGOSZTÁS
2022 FIA World Rally Championship
Round 02, Rally Sweden
24-27 February 2022
Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally 1
Photographer: Dufour Fabien
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Hyundai Motorsport csapatfőnök-helyettese, Julien Moncet elismerte, hogy a csapat feladata egy megbízható autó biztosítása Ott Tänak részére 2022. hátralévő 11 futamára, a többit a versenyzőjük meg fogja oldani.

Tänak mindössze öt ponttal rendelkezik a bajnokságban, 41 pont a lemaradása az éllovas Kalle Rovanperä mögött két futamot követően.

2019. észt világbajnoka Monte Carlóban és Svédországban is problémákkal küzdött a Hyundai i20N Rally1 hibrid egysége miatt.

A Montén vasárnap kellett kiállnia Tänaknak a hibrid egység problémája miatt, ugyanis kigyulland a Hyundai i20 Rally1 piros lámpája, ami megálljt parancsolt neki. A svédországi futamon a Rally2 szabály segítségével tudta folytatni a futamot, de az SS 5 10. kilométerében újabb híbrid probléma miatt ki kellett állnia.

Egyedül a Power Stage megnyerése jelentett Tänak számára némi gyógyírt, hiszen az 5 bónuszpontnak köszönhetően  megszerezte első 2022-es bajnoki egységeit.

Ott helyzete kicsit bonyolultabb, mint Thierryé – nyilatkozta Moncet. Thierry jó helyzetben van, ha a jelenlegi sorrendet nézzük és a következő versenyek kilátásai sem olyan rosszak.

Ott egészen más helyzetben van, de ne felejtsük el, hogy több olyan futama lesz, ahol korábban jó teljesítményt tudott felmutatni, mint például Észtország és Finnország. Azt várom tőle, hogy a következő rallykon remekelni fog.

Eddig  teljesítménye nem az elvárásoknak megfelelően alakult, határozottan rosszul, de nagyon motivált, hiszen megvan a sebessége. Csak rajtunk múlik, hogy egy megbízható és jól teljesítő autót adunk-e neki, akkor szerintem a többit megcsinálja.

Még 11 verseny van hátra, és rengeteg pontot lehet még szerezni.


matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ