Velenczei Skodával is a dobogón

Velenczei Skodával is a dobogón

MEGOSZTÁS

Kiválóan sikerült Velenczei Ádám és Szedő Csaba bemutatkozása a Skoda Fabia R5-össel, a Korda Racing versenyzőpárosa első versenyén szakaszgyőzelmeket és dobogós célba érkezést ünnepelhetett.

Fokozott várakozásokkal tekintett az idei Steelvent Ózd Rally az Euroaszfalt Kupáért magyar rali bajnoki futam elé a Korda Racing fiatal párosa, Velenczei Ádám és Szedő Csaba remek formában várta a rajtot. Ádámék ráadásul hazai pályákon, hazai közönség előtt szállhattak versenybe, a versenyen ahol tavalyi is dobogóra tudtak állni.

A murvás Veszprém Rali után a bajnokság mezőnye visszatért az Ádámék által jobban ismert aszfaltos pályákra, ahol az utóbbi időben igazán jól ment nekik, a bajnokság utolsó két aszfalt versenyén az élmezőnyben végeztek, Miskolcon az abszolút harmadik, Székesfehérváron pedig a második helyet szerezték meg. Azóta egyetlen fontos változás történt a csapat összetételében, az eddig használt Hyundai i20 R5-öst egy Skoda Fabiára cserélték, amivel azonban könnyen ment a barátkozás, hiszen az autó már az Ózd Ralit megelőző teszten belopta magát a versenyzők szívébe.

Úgy érzem az első pillanattól nagyon jól sült el a márkaváltásunk.” – összegzett tömören Velenczei Ádám. „Nagyon jól sikerült már a versenyt megelőző tesztünk is, a Korda Racingtől nagyon jó beállítást kaptunk, amit közösen még tovább finomítottunk. Már ekkor tudtam, hogy ez az autó sokkal jobban illik a stílusomhoz és ez a versenyen is beigazolódott. Már az első pillanatoktól fogva ott tudtunk autózni a mezőny elejében és nem kellett sok idő az első szakaszgyőzelemhez sem. Nagyon boldoggá tett minket az Ózd Rallyn elért eredményünk, hazai közönség előtt felállni a dobogóra mindig sokat jelent, illetve nagyon biztató a jövőre nézve, hogy a célban alig 10 másodpercre voltunk az első helytől, pedig először versenyeztünk a Skodával.”

Velenczei Ádám és Szedő Csaba az idei aszfaltos versenyeken valóban remek formában versenyez, a szezonban ez már a harmadik dobogós helyezésük, ennek köszönhetően továbbra is harcban állnak a bajnoki címért! ”Az Ózd Rally után nagyon szoros lett a bajnokság, az első öt helyezett nagyon közel van egymáshoz. A mi célunk továbbra is az, amit év elején kitűztünk magunk elé, hogy versenyről-versenyre tudjunk gyorsulni, ami eddig aszfalton sikerült is, és szerencsére idén már csak itt versenyzünk. Ózdon is úgy éreztem, hogy gyorsaságiról gyorsaságira egyre jobbak vagyunk, bízom benne, hogy a következő versenyen is tudunk még gyorsulni. Itt ugyan egy kicsit nehezebb dolgunk lesz, mert a Mecsek Rally pályáin még nem mentem R5-ös autóval, de szeretnénk itt is dobogóra állni.”

A bajnokság október 12.-14 között Pécsen, az 52. Aquaprofit Mecsek Rallyval folytatódik.

A Steelvent Ózd Rallye az Euroaszfalt Kupáért végeredménye:

  1. Vincze Ferenc/Holczer Dániel, Skoda Fabia R5 1:16:22.9
  2. Kazár Miklós/Tóth Zsolt, Skoda Fabia R5 +4.5
  3. Velenczei Ádám/Szedő Csaba, Skoda Fabia R5 +10.6…

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

Partnereink:  Betonútépítő Zrt.;Euroaszfalt Kft.; Siva Group Zrt.; Stravia Kft.; Ecowian Környezetbarát Tisztítószerek; Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft..; Origo Cnc Kft, Hyundai WIA; R-Carnet Service Kft.; Inter Cars.; Inwatech Kft; Lubricants Hungary Kft.( Gulf); Nógrádker Zrt.; BM KOMP kompresszortechnika;  Euroll Hungária Kft.; ; Tiszta Víz Üzletház; Pápai Beton Kft.;  ; Lead Design Kft.; Szirt Bau Kft. Wimmer Trans Kft. Eftech Kft.; Otys Úttechnika Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ