Értékes második hely Greinbachban – #971 Panyik Dániel, Astra Divízió

Értékes második hely Greinbachban – #971 Panyik Dániel, Astra Divízió

MEGOSZTÁS

#971 Panyik Dániel
Astra Divízió
Rallycross FIA CEZ + AUT & HUN & CZE & SVK Bajnokság
Greinbach (AUT), 2018.08.18-19.

Értékes második hely Greinbachban

A nyirádi futamot követően Ausztriában a greinbachi pályán adtak egymásnak újabb randevút a FIA CEZ és négy nemzet rallycross bajnokságának pilótái. Népes mezőny vágott neki a változékony időjárási körülmények között zajlott futam pontvadászatainak.

Dani, a nyirádi harmadik helyet követően bizakodva várta a greinbachi versenyhétvégét, nem titkolt szándékkal,hogy előrébb tudjon lépni a dobogón felfelé. Az osztrák futam előtt 84 ponttal a harmadik helyen állt Dani, a 88 pontos második helyezett Harkányi Máté és a kategória éllovasa, a 120 pontot gyűjtő Makai György mögött.

Panyik Dániel: Nagyon vártam már a greinbachi versenyt, nem titkolom, hogy már viszketett egy kicsit a talpam, hogy újra a gázpedálon állhassak. A szombati szabadedzéseken sikerült jó időeredményeket autóznom. Megnyertem mindkettőt, ami csak tüzelte a harcikedvem.

Az első előfutamot a második helyen zártam a tíz fős kategóriánkban. A második előfutamban nyújtott teljesítményemre nagyon büszke voltam, mert sikerült megnyernem és meg tudtam előzni Makai Gyurit! Nem tagadom fülig ért a szám! A harmadik előfutamban a negyedik helyre hoztam be az Astrát. A három előfutam eredménye alapján a kategória második helyéről várhattam a folytatást a második elődöntő egyes rajtkockájából.

Az elődöntőmet megnyertem, a harmadik legjobb időt autózva. A döntőben az addig megszerzett pontok alapján az első sor, egyes rajtkockája várt rám. A rajtot jobban teljesítő Harkányi Máté megelőzött. Másodikként fordultam el az első kanyarban, majd jött a fekete leves. A murvára érve lecsúsztam az ideális ívről és Makai Gyuri is elém került. Igyekeztem, visszajönni a meccsbe… Végül az ötödik helyről, felértem a másodikra.

Elégedetten jöttem haza Ausztriából! Előfutamot nyertem és Harkányi Mátéhoz képest is két ponttal csökkentettem a hátrányomat. Nem számolgatok Kakucson, cél az eredményes versenyzés, csipetnyi szerencsével.

Ismételten köszönöm mindenkinek a segítségét, támogatást, akik hozzásegítettek ehhez a nagyszerű eredményhez! Köszönöm Apának azt feltétlen hitet, ahogy fiaként segít és köszönöm a Proexnek a remekül felkészített autót!

Az Euroaszfalt Rallycross OB zárófutamára 2018.10.06-07. között kerül sor Máriapócson a RabócsiRingen.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ