Szabó Krisztián ralikrossz Európa-bajnok

Szabó Krisztián ralikrossz Európa-bajnok

MEGOSZTÁS
szabó_krisztián_header

Szabó Kisztián megszerezte a szakág történelmének első magyar Európa-bajnoki címét. Hat pont hátrányban várta a szezon utolsó versenynapját, de a döntő megnyerésével fordított a németországi futamon.

krisz-2

Két versenyző uralta a ralikrossz-világbajnokság égisze alatt zajló FIA Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriáját 2016-ban: Szabó Krisztiánon és Ulrik Linnemannon kívül más még futamot sem nyert. A kettőjük közötti döntő versenyre, a németországi Esteringre a dán pilóta érkezett előnyben: 114 ponttal rendelkezett, miközben magyar üldözője 108-cal. A szombati napon végig hasonló tempót diktáltak, három kvalifikációs futam alapján azonban Linnemann az összesített második, Szabó Krisztián pedig a harmadik helyen állt. A Volland Racing Skoda Fabiát hajtó versenyzője az első nap végén még úgy nyilatkozott, akkor nyerheti meg a címet, ha a sors is így akarja.

 krisz-7
Vasárnap azonban fordult a kocka! Szabó Krisztián győzött az elődöntőben és döntőben, 6 pontos lemaradását 1 pont előnyre fordította, mellyel megszerezte első bajnoki címét a ralikrossz szakágban. Abban a szakágban, amire háromszoros autókrossz Európa-bajnokként csupán két évvel ezelőtt váltott.

„A döntő és elődöntő is nagyon jól sikerült, minden úgy alakult, ahogy nekem kellett. Előzetesen reménykedtem benne, hogy több előnyöm lesz, nem a döntőben fog eldőlni a cím. Korábban is megtörtént, hogy csak a döntőben biztosítottam be a bajnokságot, de akkor én vezettem, nem volt szükségem győzelemre. Olyan még nem volt, hogy hátrányban érkezzek, és az utolsó pillanatban kerüljek előre. Ma lesz egy kis ünneplés, de a java még később jön – boldogok vagyunk, és nagyon örülünk az eredménynek” – nyilatkozta a ralikrossz 2016-os Super 1600-as Európa-bajnoka, Szabó Krisztián.

 krisz
A német verseny eredménye: 1. Szabó Krisztián; 2. Egor Sanin; 3. Ulrik Linnemann; 4. Kasparas Navickas; 5. Josef Susta; 6. Marton Gergely.

A Super 1600 bajnokság végeredménye hat forduló után: 1. Szabó Krisztián 135; 2. Ulrik Linnemann 134; 3. Kasparas Navickas 86; 4. Timur Shigabutdinov 83; 5. Artis Baumanis 79.

Szeretettel várjuk a média minden képviselőjét Szabó Krisztián sajtótájékoztatóján, melyen részletesen elmeséli a döntő verseny és az Európa-bajnoki cím megszerzésének történetét.

Az esemény időpontja és helyszíne: 2016. október 20. (csütörtök), 11 óra, Porsche Pest (1139 Budapest, Fáy u. 27.)

Kérjük, részvételi szándékát, interjú igényét mindenki jelezze az xlavina.szabo@gmail.com címen.

DCIM100MEDIADJI_0025.JPG

Nagyfelbontású képek és Word-formátum itt elérhető.

Fotók: Kerekes Péter

Sajtókapcsolat:
Strommer Benjamin
+36 70 335 6970
bssb711@gmail.com

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ