Ha jön az ősz, bízhatsz a Rallylegend-ben

Ha jön az ősz, bízhatsz a Rallylegend-ben

MEGOSZTÁS

Az idei Rallylegend már a tizenhatodik a sorban. A San Marinói köztársaságban rendezendő „rallycirkusz” 2018-ban október 11 és 14 között várja a rajongókat a pálya mellé.

Július 15-el elindult a nevezés, lássuk idén milyen nagy durranások, vagy megemlékezések várhatóak, a sztárpilótákról nem is beszélve!

50 ÉVE A MOTORSPORTBAN A MARTINI RACING

A Martini Racing vörös, kék és égszínkék színe szinte automatikusan összeolvadnak a rally történetével. Nem csak azért, mert a Lancia márka jó néhány évvel ezelőtti győztes időszakában teljes összekapcsolódott a Martinivel, a “037” –től kezdve a Delta S4-en át, a Delta megismételhetetlen mivoltáig,  hanem szintén kapcsolódik Colin McRae és a Ford Focus WRC által elért tettek emlékeihez, valamint más felejthetetlen győzelmekhez. Ebben az évben a Martini Racing 50 éves motorsport-részvételét ünnepli, és a Rallylegend-en méltóan kívánja ezt képviselni. Egy nagy ünneplés lesz, vagy inkább egy “újraegyesülés” az autók és a sofőrök számára, akik márkához kapcsolódtak, kezdve a Miki Biasion-al, aki harminc évvel ezelőtt, 1988-ban szerezte  első világbajnoki címét. Egy ünnepség, amely kiterjed majd a pálya versenyekre is, amelyben a Martini Racing számos fontos történetet írt. Kezdve a Formula 1-től, ahol még mindig részt vesznek a Williams csapattal, a 70-es és 80-as évek lenyűgöző bajnokságaiba, amelyekből a nagy nevek közül megfordulnak majd a Rallylegenden is.

A “MODERN” RALLY VILÁG ÚJRA A RALLYLEGENDEN
Amint azt a legutóbbi versenyeken is láttuk, többek között Jari Matti Latvala, Thierry Neuville, Hayden Paddon és Chris Meeke is szívesen részt vettek.  A 2018-as Rallylegenden újabb nagy WRC-nevek visszatérését láthatjuk, amelyek nagy örömet jelentenek a rally rajongóinak San Marino-ban októberben. A visszaigazolások úton vannak, mindegy hogy a mezőnyben vagy a “Legend Stars”kategóriában, a mai bajnokok ismét főszerepet játszhatnak az előző évek legendáival együtt.

A rally, a Rallylegend szíve, megtartja dús háromnapos struktúráját, az éjszakai szakasszal, a pénteki rajtprocedúrával, majd a szombati napi szakaszokkal, majd a végjáték vasárnap, amely a látványos “The Legend” szakaszra koncentrál, sok versennyel és még sok más mellett…
Ami az autókat illeti, a legnagyobb újdonság a World Rally Car 2010-ig történő megnyitása, de a évjáratok felosztásával, így a WRC-k 2003-ig, majd 2004-től 2010-ig lesznek kategorizálva.
A mítosz kategória is kiterjeszti a belépési kritériumokat 1998-ig.

NÉGY NAP KÖZVETLEN KONTAKT A MAI ÉS A TEGNAP BAJNOKAIVAL
“A Rallylegend kötelez – magyarázza a versenyközpontból Vito Piarulli – Ledöntjük a korlátokat, eltávolítjuk a kerítéseket és a túlzott ellenőrzést, amely túl sok fontos motorsport eseményre jellemzőek. Az empátia és az ölelés, a kapcsolat, ami mind a bajnokok, mind pedig a rajongók számára fontos. Nem lesz könnyű a tavalyi évet felülmúlni, de nem vagyunk híján az ötletekből, a képzeletről és a szenvedélyről a 2018-as kiadásban, és reméljük, hogy olyan dolgot kínálunk, ami az emberek szívében marad… Mint mindig, mindennek a központja Rally Village lesz, amely a Rallylegend négy napja alatt minden rajongónak és hőseinek otthona lesz. ”
A hagyományhoz hasonlóan az eseménynaptár csak akkor jelentkezik, ha a tartalom a következő pár hónap során megerősítést nyer és rendezett. Addig a várakozások és érdeklődés továbbra is nőnek a sok rajongó között …

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ