Nézzük együtt élőben! DTM 2018 Misano – FP3, Q2, 2. verseny

Nézzük együtt élőben! DTM 2018 Misano – FP3, Q2, 2. verseny

MEGOSZTÁS
Motorsports: DTM race Misano, Saison 2018 – 7. Event Misano, ITA, Alessandro Zanardi

Nézzük együtt a vasárnapi történéseket!

Az első nap összefoglalója:

Motorsports: DTM race Misano, Saison 2018 – 7. Event Misano, ITA, Paul di Resta ( GBR, Mercedes HWA AG ), Gary Paffett ( GBR, Mercedes HWA AG ), Edoardo Mortara ( ITA, Mercedes HWA AG )

Di Resta nyerte a DTM első éjszakai futamát Misanoban

  • A Mercedes versenyzője ismét küzd a bajnoki címért
  • Gary Paffett ütközését követően nem szerzett pontot
  • Alex Zannardi a 13. helyen végzett a BMW-vel

Látványos képek, izgalmas pozíció harcok, két biztonsági autós fázis és egy nagyon boldog győztes. Ezek voltak a sikeresen debütáló DTM futam alkotóelemei az olasz éjszakában Misanóban.

Motorsports: DTM race Misano, Saison 2018 – 7. Event Misano, ITA, Edoardo Mortara ( ITA, Mercedes HWA AG ), Paul di Resta ( GBR, Mercedes HWA AG ), Robin Frijns ( NED, Audi Sport Team Abt )

A DTM történetének első éjszakai futamát Paul Di Resta – Mercedes-AMG C 63 – sikerével zárult. „ Nagyon boldog vagyok. Ez egy tökéletes nap volt, még akkor is, ha verseny nagyon nehéz volt” – kezdte nyilatkozatát a futamot követően. Szezonbéli harmadik győzelmével a skót pilóta mindössze egyetlen pontra csökkentette hátrányát a bajnoki éllovas brit, Gary Paffett mögött. A második helyen az Audi pilótája Robin Frijns, míg a harmadik pozícióba egy másik Mercedes-AMG ért célba Eduardo Mortara vezetésével.

Ez a győzelem fontos lépés volt a bajnokságban, De ez nem más, mint egyszerű kemény munka. Remélem, jól fogok aludni és az autóm holnap is top formában lesz” – zárta gondolatai Di Resta, aki szombaton 28 pontot ért el, köszönhetően a pole pozíciójának és a futamgyőzelmének.

Az Audi RS 5 DTM-mel második helyezett Robin Frijns-nek is meg volt az oka a boldogságra. Tizenharmadik DTM futamán felállhatott a dobogóra. „Már Brands Hatchb-en is gyors voltam, de sajnos ott nem sikerült a pontszerzés. A mai verseny remek volt. Az utolsó pedig egyszerűen szenzációs volt.” – mondta Frijns, aki utalt arra, hogy megtalálta az előzés lehetőségét Mortara mögött és izgalmas menővert indított el. „Edo hibázott, amiből nekem sikerült hasznot húznom. Hagyott nekem egy kis helyet. Nagyszerű párbaj volt” -mosolygott Frijns, miközben felidézte az előzést.

A futam során két alkalommal gördült a pályára a biztonsági autó.  Első alkalommal a 9 és a 12. kör között volt benn a pályán, amikor is a Mercedes-AMG két pilótája Eduardo Mortara és a bajnoki éllovas Gary Paffett ütköztek, amelynek a végeredménye Paffett kiállása volt – megsérült a Mercedes-AMG C63 DTM kormányösszekötője és a bal első futómű is. A 14. körben még egyszer bejött a safetycar három kör erejéig.

A futamon a BMW vendégeként résztvevő Alessandro Zannardi remek versenyt futott, ugyanis a BMW M4 DTM-jével a többszörös paralimpiai aranyérmes a 13. helyet szerezte meg. „Nagyon boldog vagyok”! – nyilatkozta az olasz pilóta, aki lábprotézis nélkül teljesítette a futamot a speciálisan  felkészített versenyautóban. „ Sok mindenért van okom mosolyogni. Rengeteg mindent tanultam, amit holnap a második versenyen szeretnék használni!”

Motorsports: DTM race Misano, Saison 2018 – 7. Event Misano, ITA, Alessandro Zanardi

A 20 futamos DTM szezon 13. futamát követően  a háromszoros futamgyőztes Gary Paffett – Mercedes-AMG  vezet 177 ponttal, mindössze az egy pontos lemaradásban lévő Paul Di Resta (176 pont) előtt. Eduardo Mortara a harmadik 118 ponttal. A kétszeres korábbi bajnok Marco Wittmann 112 ponttal a negyedik legjobb BMW pilótaként. Lucas Auer (Mercedes-AMG, 110 pont) és Timo Glock (BMW, 107 pont) az összetett ötödik és hatodik helyezettje.

A DTM második éjszakai versenye vasárnap 22:30 órakor kezdődik.

#####

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ