A Trackwood Drift Fesztivál idei fordulatai

A Trackwood Drift Fesztivál idei fordulatai

MEGOSZTÁS

A Trackwood Drift Fesztivál idei fordulatai

Idén is megrendezésre  került a TRACKWOOD drift fesztivál, Máriapócson a Rabócsiringen. A Driftmasters a Drift Európa-bajnokság nem véletlen választotta helyszínéül ezt a pályát európa legjobbjainak! Döntött kanyarjai még a legjobbaknak is néha fejtörést okoztak. Na de térjünk rá mi is történt a versenyen.

A lengyel DMP széria igen megnehezítette a magyar pilóták dolgát, mivel a legjobb pilótáit hozta el nekünk Máriapócsra. Már az edzésen pedzegették a pilóták a saját, illetve a pálya határait, csak hogy mi nézők ne unatkozzunk minden körben volt valami akció.

A Semi-Pro azaz félprofi kategóriában Piskolty Kevin megmutatta a lengyel fiúknak hogyan is kell ezen a pályán precízen végigmenni. Sikerült megcsípnie ezzel az első helyet a kvalifikáció során. Második legjobban kvalifikált magyar pilóta Borcsik Elek volt aki a 6. helyet szerezte meg első körével. Nem sajnálta Toyotaját, ő is szorosan a falak mellé tette.
Eleket 7. Helyen Kárai Péter követte 2JZ motoros BMW-jével.

Profi kategóriában Szlovákia, Lengyelország és Románia legjobbjai jöttek el megküzdeni a győzelemért. Legkimagaslóbb magyar pilóta a kvalifikáció során Vígh Csabesz lett aki az előkelő 3. helyet kaparintotta meg ebben a hatalmas profi mezőnyben. Őt követte Zamecz Norbert és Zángó Zoltán 10-11. helyen. Alig 6pont különbség volt Csabesz és Zami között ez mutatja milyen kemény küzdelem folyt a nagyok között.

Szeredi László illetve Erdős Gábor épp hogy lecsúszott a bejutásról. Mindketten igen keményen odatették magukat, de ebben a népes mezőnyben sajnos minden körben 110%-os koncentrációval kellett a rajtvonalhoz állniuk.

Semi-Pro kategóriában a verseny folyamán Piskolty Kevin és Porkoláb Péter jutott el a Top-4-ig. Kevin a döntő csatában is tovább tudta vinni a nyerő formáját és fölényesen nyerte csatáját Lukas Hamrak ellen. Porkoláb Péter ellenfele azonban egy lengyel srác volt aki szintén nem ült háttal a kormánynak, de Péternek sikerült fair csatában nyerte el a 3. helyet.

Mielőtt leszállt volna az éj egy pirkadati versenyzői felvonulásban még gyönyörködhettek a nézők, de percekkel utána teljesen átalakult az atmoszféra és megkezdődtek az igazi profi csaták.

A top32es csatákat kevert érzelmekkel éltük át ugyanis hazánk fiai közül talán egyik legagresszívebb pilótánkat Zamecz Norbertet még ha egy hajszállal is, de elverte Jacek Popiolek Lengyel pilóta. Szerencsénkre Nagy Róbert, Taskó Rodrigó és Zángó Zoltán sikeresen abszolválták a külföldi pilóták elleni küzdelemet. Szántó Zoltánnak kellett megbirkóznia a legnagyobb feladattal, mivel a mezőny legerősebb autója ellen kellett megmérkőznie. Szerencsénkre Zoli nem riadt el a kihívástól és megmutatta Mateusz Fijalnak, hogy nem kell ide az űrtechnika ahhoz hogy keményen autózzunk.

Az időjárás a top8-as csatákig kegyes volt hozzánk és minden autó tükörig érő füstöt húzott maga után a Rabócsiringen. Ám az első páros akinek viszont már esőben kellett bizonyítani sajnos nem várt következménnyel járt. Hazánk legjobban kvalifikált pilótája igen komoly ellenfélre talált Jakub Przygonski személyében amiben sajnos alulmaradt a bírák szerint. Nagy Róbert “Biggy” azonban kimondottan örült az esőnek, mivel lóerő híján csak vezetéstechnikai tudására hagyatkozott az eddigi csatái során ám így hogy leesett az eső fordult a kocka és revansot vehetett Jacek Popioleken, amiért Zamecz Norbertet váratlanul kiejtette.

A top4-es csatákig csak egy magyar maradt talpon, igaz hogy csak a harmadik helyért küzdhetett meg, de legalább még tudtunk kinek szorítani. A döntő csatát két komoly technikával rendelkező lengyel pilóta Jakub Przygonski és Bartosz Stolarski vívta amihez újrahívásra volt szükség, mivel a bírák elsőre nem tudták eldönteni ki teljesített jobban. Végül Bartosz megmutatta versenytársának mit is tud az ő V8 turbo nissanja ezzel másodjára nyerte el trackwoodon a legjobb profi pilóta címét. Második helyen az előbb is említett Jakub Przygonski végzett. A dobogó 3. fokára sokak örömére Nagy Róbert “Biggy” állhatott fel.

*****

Trackwood 2018 – Galéria

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Szöveg/Fotó: Ács Sándor – #Sacko98- Photography

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ