Az idei utolsó tánc – Peugeot Total Hungária Rallye Team – Ózd-rali,...

Az idei utolsó tánc – Peugeot Total Hungária Rallye Team – Ózd-rali, előzetes

MEGOSZTÁS
2016. október 26.
Az idei utolsó tánc
Peugeot Total Hungária Rallye Team – Ózd-rali, előzetes

ozd_h1_01

Tét nélkül, és mégsem. Az ifjabb Tóth János, Szőke Tamás kettős számára különösebb tétje már nincs a hétvégi Ózd-ralinak, hiszen a pécsi kiesés után az év végi dobogóra sajnos nem érhet oda, ugyanakkor egy versenyzőpáros – főleg, ha bajnokokból áll – nem tud csak úgy lazán autózni, hiszen a pilótának és a navigátornak is benne van a vérében, hogy nyerni akar, nyerni kell.

Ebből a szempontból tehát az idényzáró bajnoki futamnak is lesz tétje, hiszen a részeredmény is fontos.

„Az ember mindig kitűz valamilyen célt a versenyek előtt: mi szeretnénk megnyerni az ózdi futamot, ha már a szezon eddigi része nem egészen a terveink szerint alakult – mondta Peugeot 208 T16 R5 pilótája, a hétszeres bajnok ifjabb Tóth János. – Mindent megteszünk a siker érdekében, persze, egy ilyen év végi versenyen a körülmények is meghatározzák az eseményeket: esőben, nyálkás úton például eleve rizikós versenyezni, már csak azért is, mert nem megyünk sokat ilyen körülmények között. Úgyhogy sok függ az időjárástól, s erre nem is lehet igazán felkészülni – a gumiválasztás mindenesetre fontos lesz, amiben a Pirelli szakemberei most is segítenek majd. Maguk a pályák egyébként egy kivételével a miskolci szakaszok csak fordítva, de a fennmaradó egyen is versenyeztünk már, igaz, legutóbb 2011-ben. Viszonylag széles közutakról beszélünk, ez bizonyos szempontból könnyebbség, van azonban nehézsége is: hogy viszonylag nagy az átlagsebesség. De én szeretem ezeket a szakaszokat, úgyhogy bizakodó vagyok.”

A Peugeot Total Hungária Rallye Team navigátora, Szőke Tamás is úgy gondolja, afféle „örömautózás” lesz számukra az Ózd-rali, hiszen nincs rajtuk nyomás, nincs eredménykényszer, úgyhogy jó kedvvel, vidáman várhatják a rajtot.

„Az idei utolsó táncunk lesz az Ózd-rali, s mivel az már a Mecseken eldőlt, hogy az összetettben nem tudunk felférni a dobogóra, nincs rajtunk nyomás, tét nélkül megyünk neki az idényzáró futamnak. Ugyanakkor persze versenyzők vagyunk, nyerni akarunk, s ezt most tényleg felszabadultan jelenthetem ki. Nem görcsölök, nem izgulok úgy, mint a többi futam előtt, de ugyanolyan precizitással készülök, mint az összes többire. Hiszen minden versenyt komolyan kell venni. Jó lenne valami igazán emlékezetes eredménnyel zárni a szezont” – mondta Szőke Tamás.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ