WRC 11. Észt Rally 2021 – SS11 Mustvee 1 – 12,28 km

WRC 11. Észt Rally 2021 – SS11 Mustvee 1 – 12,28 km

MEGOSZTÁS
Fotó: hmsgofficial
@HMSGOfficial

Kalle Rovanperä kezdte a napot a leggyorsabban és tekintélytparancsoló 14.3 másoddpercet adott az őt üldöző Breen-nek, így az előnye 22.8 másodperc. Folyik a Neuville vs. Ogier csata. Jelenleg a belga előnye 5.4 másodperc

A futam állása a szakaszt követően:

1. Rovanperä / Halttunen – Toyota Yaris WRC
2. Breen / Nagle – Hyundai i20 Coupe WRC +25,6
3. Neuville / Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC +1: 13,3
4. Ogier / Ingrassia – Toyota Yaris WRC +1: 19,2
5. Evans / Martin – Toyota Yaris WRC +1: 37,0
6. Suninen / Markkula – Ford Fiesta WRC +4: 19.9
7. Loubet / Haut-Labourdette – Hyundai i20 Coupe WRC +4: 42,3
8. Lukyanuk / Fedorov – Škoda Fabia Rally2 evo +5: 15,0

Tänak nyerte a szakaszt, Rovanperä előtt 0.3 másodperccel. Neuville vs. Ogier 5.9 másodperc Neuville javára. Ogier óvatos, nem véllal kockázatot, mert nem érdeke.

Szakaszeredmények:

6:26.2 . Tänak – Eddig mindkét gyors jól sikerült. Talán gyorsabbak, mert jobb állapotban vannak, mint ahogy vártuk. Ez így nem annyira dob fel minket, de a lehető legjobb ritmusra törekszünk.
6:26.5 – Rovanperä – Nagyon figyeltem az itinerben található bemondásokra. Egész jól ment, megnézzük, hogy a következő gyors, hogy fog sikerülni.
6:29.3 – Breen – Az út közepén szeretnék maradni! Az előző gyorson mindent megtettem, de Kalle hihetetlen teljesítményt nyújt. Figyelnem kell, és megtartani a pozíciómat. Elégedett vagyok a két eddigi futamunkon nyújtottakkal.
6:30.8 – Evans – Minden rendben volt. Nagyon puha volt a felszín, a második körre már nyomvályúkra számítok!
6:30.2 – Neiville – Seb előtt szeretnék maradni, ezt szeretném megtartani. Ez egy új szakasz és nagy sebességű, nem kockáztattam, mert így nagyon könnyű hibázni.
6:30.7 – Ogier – Biztos, hogy tudnék gyorsabb is lenni, de jelenleg talán túl óvatos vagyok, mert nem kell nagy kockázatot vállalnom. Többre vagyok képes.
6:39.3 – Greensmith – Sokkal jobb volt, mint a mai első gyors, ahol sokat küzdöttem az autóval, nagyon sokat mozgott a Fiesta.
6:40.4 – Suninen – A kocsiban minden a legnagyobb rendben!
6:50.4 – Loubet – Nehéz igazán szabadnak lenni az autóban, ezért csak azt tettem amit lehet. Így folytatjuk.”

Rajtlista:

Greensmith
Tänak
Loubet
Suninen
Evans
Ogier
Neuville
Breen
Rovanperä

Kalle Rovanperä : Szép napunk volt, de nagyon nehéz. A második körben sokkal keményebben nyomtam, de nem voltunk gyorsabbak, mint a hyundaiosok. Sokat ugrottunk és közülük sok nagyon élvezetes is volt. Némelyiknél oda kellett figyelni, hogy a szakaszon maradjunk, igaz egy kicsit durva volt az autóban, de egyébként élvezetes volt.
A második körös beállításaink nem voltak jók, ezért tapadást veszítettünk. A második pótkerék sem segített, így keményen nyomnom kellett, hogy jöjjenek az idők.
Kicsi a különbség, ami semmihez sem hasonlít. Craig egész nap remek időket teljesített, így holnap nagy harc lesz.
Craig Breen: Szép napunk van. Nagyon különleges érzés, hogy ilyen utakon vezethetem az autómat. Kalleval, egésznap, élvezetes és jó küzdelemben voltunk.
Még mindig nem érzem magam komfortosan az autóban. Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy hol vannak az autó szélei, mert nem szoktam ilyen széles autót [WRC-t] gyakran vezetni, mert az R5-ös autóval versenyzem többet. Nagyon nehéz ezt ösztönösen érezni. Ennek ellenére elégedettnek kell lennem.
Thierry Neuville: Nem volt könnyű. Végig küzdöttem a legjobb idők eléréséért. Úgy érzem, hogy meg van a megfelelő ritmusom, de a nagy ugratók miatt nem mertem kockáztatni.
A mai célom Seb [Ogier] utolérése volt. Nem szabad elfelednünk, hogy a bajnokságért küzdünk, ami a mai defekt ellenére pozitív dolog.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ