Világbajnoki győzelem? Hmm… miért ne?!! – Mattias Ekström interjú a Hungaroringen

Világbajnoki győzelem? Hmm… miért ne?!! – Mattias Ekström interjú a Hungaroringen

MEGOSZTÁS

Családapa, Sztár, Ikon. Kétszeres DTM bajnok, háromszoros Race of Champions győztes, három fordulóval a zárás előtt egy újabb nagy cím van kinézőben neki, ugyanis az élről várja a Rallycross világbajnokság hajráját. Kitaláltátok ki Ő?

Igen-igen, Mattias Ekströmmel beszélgettünk!

Mattias, a budapesti DTM fordulón vagyunk, de a kérdéseim nem a túraautózáshoz kapcsolódnak… Mit gondolsz az esélyeidről a Rallycross világbajnokságban?

wrx

Ebben a pillanatban a bajnokságban tíz ponttal vezetünk, és a csapatok között is mi állunk az élen plusz 21 egységgel – 90 megszerezhető pont maradt a világbajnoki cím felé vezető úton. Mindig szép dolog a tabella élén állni, de a legjobb a végén is ott lenni! Az nevet, aki a végén nevet! Jó potenciál és teljesítmény van az autónkban, magabiztosak vagyunk, azt hiszem a következő három versenyen is az élbolyban láthattok majd bennünket. Úgy gondolom, bármi lehetséges!

Mit gondolsz, lehetséges egy Rallycross világbajnoki forduló a Hungaroringen?

1474820662

Fantasztikus pálya a Hungaroring, szerintem semmi akadálya annak, hogy bekapcsolódjon a Rallycross világbajnokság vérkeringésébe is…

Melyik kihívást élvezed, tartod többre? A DTM német túraautó bajnokságot, vagy a Rallycross világszériát? 

eksdtm

Mindkettőt igazán szeretem. Hosszabb ideje versenyzem DTM autókkal, míg a Rallycross-ban csak néhány éve vagyok jelen. De nem tudnék különbséget tenni, nagyon élvezem a versenyzést itt is, ott is…!

Mint az tudvalévő, Mattias Ekström megkapta csapata engedélyét, hogy a hockenheimi DTM zárófordulót kihagyja, és kizárólag a Rallycross VB-re összpontosíthasson – ő azért még búcsúzóul magabiztosan behúzta a hungaroringi második futamot…

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ