Gp2 – Maláj nagydíj – Giovinazzi térfelén van a fór!

Gp2 – Maláj nagydíj – Giovinazzi térfelén van a fór!

MEGOSZTÁS

Gasly-val minden rendben van. Gyors, összeszedett, ellenállhatatlan – egészen odáig, amíg a tervei szerint mennek a dolgok. Ám ha valami váratlan történik, az könnyen kibillenti a nyeregből a tehetséges franciát. Gp2 híreink:

A magyar idő szerint reggel hat óra előtt rendezett főverseny egyik legfőbb kérdése az volt, tudja e növeli előnyét Pierre Gasly legfőbb ellenfeléhez, csapattársához, Antonio Giovinazzi-hoz képest. A rövid válaszunk: nem. A rajtot nagyon elrontó Red Bull növendék Gasly egyből a középmezőnyig zuhant, és a futam teljes időtartama alatt valami rejtélyes technikai hibával küzdve próbálkozott versenyben tartani magát, és legalább a nyolcadik pozíciót bezsebelni.

gioga

Mindez azért lett volna fontos, mert a későbbi győztes Giovinazzi-val helyet cserélve, a sprintversenyen az élről indíthatta volna meg kármentő akcióját – ha nem lett volna ott az a volna… Azonban ez sem sikerült a nem is olyan titkos favorit Gasly-nak, és futamát totálisan nullázva, csak a tizenegyedik helyre tudott odaérni. Ezzel megfordult a sorrend, most épp Giovinazzi érezheti spiccen magát, valamint Marciello, és Sirotkin is faragott ponthátrányából.

race1

Folytatás holnap, szintén hajnalban, ahol a rapszodikus fiatalokat ismerve azon sem csodálkoznánk, ha ismét fejtetőre állna a világ…

Képek: Gp2 Media Service / Zak Mauger

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ