Skandináv tapasztalatok – Csucsu – Höljes, Swecon World RX of Sweden

Skandináv tapasztalatok – Csucsu – Höljes, Swecon World RX of Sweden

MEGOSZTÁS

R7: Swecon World RX of Sweden
Höljes Motorstadion, Varmland, Svédország
2017. június 30. – július 2.

 

Skandináv tapasztalatok

A svédországi versenyen szinte csak olyan történt, ami az eddigi versenyeken nem. Az edzésen Csucsu annyit mehetett amennyi az időből kitelt, ez a Norvégiában kapott büntetés tükrében különösen jól jött. Összesen 8-szor indult az edzések folyamán, gumijait gyakorlatilag teljesen elfogyasztva a két teljes versennyi távon. Az autó -amely egyenesen az előző verseny helyszínéről érkezett ide- nagyon jól bírta, sokféle ívet ki tudott próbálni, és végre kellően rá tudott hangolódni a hétvégére.

A szombat délutáni Q1 rajtja után Kristoffersson a bukótérbe került és visszajövet teliszórta a pályát, így az idő rosszabb lett a vártnál.

A második futamban, a Wilksel való ütközésben megsérült az intercooler és a lökhárító merevítő, de ezek javítható sérülésnek bizonyultak. Az első helyen célba érésért díjat is kapott, ám utólag az ütközéses manőverért kizárás járt, így a Q2-t végül időeredmény nélkül fejezte be.

Már vasárnap a Q3-ban gyönyörű, okos versenyzéssel a 17. helyre hozta be az autót. Stabilan azonos távolságra a legjobb időtől, ami ebben a sportban a kiegyensúlyozott teljesítményt jelent. Hasonló eddig csak egyszer sikerült. Ebben még az addigra már nem tökéletes autó sem zavarta Csucsut: a futam után kormányművet kellet cserélni a Kia Rio Supercar-ban. Ez azonban csak a szerelőknek okozott izgalmakat, akik éppen hogy elkészültek vele a Q4 rajtjáig.


A negyedik kvalifikáció jól sikerült rajtja után Ericsson letolta Csucsut a pályáról, majd rázókövön eltört a hátsó futóműben egy GL-szem, de olyan szerencsétlen helyen, hogy az irányíthatatlanná vált autóval meg kellett állnia. Így végül a legfontosabb futamban került targoncára a zöld versenyautó – egyszer ennek is el kellett jönnie.

Svédországban tehát a várt nézői lelkesedés mellett számos váratlan eseményt is történt. A hétvége így sok értékes tapasztalatot és végre értékelhető mennyiségű pályán töltött időt eredményezett. A csapat gratulál Szabó Krisztián második helyéhez és Márton Gergő döntőbe jutásához. Az autót Kanadában láthatja viszont ismét Csucsu, addig 4 hét szünet következik a FIA WorldRX programjában.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ