Nehéz hétvégére számít Egerben a Korda Racing

Nehéz hétvégére számít Egerben a Korda Racing

MEGOSZTÁS

Nehéz hétvégére számít Egerben a Korda Racing

Szeptember első hétvégéjén Egerben folytatódnak az Országos Rally Bajnokság küzdelmei, melyen a Korda Racing elsődleges célja, hogy Turán Frigyessel és Bagaméri Lászlóval karöltve megőrizzék első helyüket a bajnoki ponttáblázaton.

Alig három héttel a Miskolc Rallyn történt halálos kimenetelű baleset után Egerben folytatódik az Országos Rally Bajnokság idei versenysorozata. A bajnokság idei harmadik állomása valamelyest szakít az eddigi gyakorlattal, miszerint a mezőnynek egyetlen versenynap áll rendelkezésére hogy eldöntse a helyezések sorsát. Az Q8 Oils Eger Rally ugyanis szombaton délután kezdetét veszi, a Dobó téren megrendezésre kerülő ünnepélyes rajtceremóniát követően két közel 25 kilométeres gyorsasági szakasz vár a versenyzőkre, melyek közül az elsőt világosban a másodikat viszont már sötétben kell abszolválni.

A Korda Racing égisze alatt öt páros száll harcba az aszfaltos versenyen, négy duó az első, egy pedig a másodosztályban lesz érdekelt. Turán Frigyes és Bagaméri László a futam egyik első számú esélyeseként várhatja a folytatást, miután a Salgó Rallyn magabiztos győzelmet arattak a csapat Volkswagen Polo R5-ösével, minek köszönhetően a bajnokságban is elfoglalták az abszolút első helyet. Vizelli Károly számára ezúttal is Nagy Péter diktálja az itinert az R5-ös Skodában, ifjabb Fekete László viszont új navigátort köszönthet a Rally4-es Fordban, Egerben Begala Tamás látja el a navigátori teendőket. Hevesi István számára talán csak az időjárás hozhat némi újdonságot Egerben, hiszen Józsa Tamást, az EVO VI-os Mitsubishit és az egri pályákat is jólismeri a közönségkedvenc pilóta. A másodosztályban Vida Szabolcs és Vida Péter Vizelli Karesz tavalyi Lada VFTS-ével veszi fel a harcot.

“Nehéz hétvége vár ránk, hiszen Tóth Zsolti elvesztése élénken él mindannyiunk emlékében.” – jegyezte meg Korda Erik a verseny rajtja előtt. “Amikor autóversenyzésre adjuk a fejünket, mindannyian tudjuk, hogy mit kockáztatunk, de mindannyian bízunk benne, hogy ilyen balesetek sosem fognak megtörténni. Azonban bármennyire is nehéz, fel kell állnunk és előre kell tekinteni, ebből a szempontból talán jó is, hogy csak három hét telt el a Miskolc és az Eger Rally között.

Annak is örülünk, hogy a szervezők két napra osztották el a programot, szombaton két hosszú gyorsasági szakasszal kezdünk, bár a pálya ugyanaz, másodszorra már sötétben megyünk, így izgalmas napra számítunk. Salgótarjánban nagyon jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, és amíg mentünk, Miskolcon is megvolt a tempónk, szóval joggal bízhatunk egy újabb jó eredményben, Friciék ráadásul szeretik az egri pályákat, sötétben pedig imádnak versenyezni, úgyhogy minden adott ahhoz hogy harcba szálljunk a győzelemért.

Eredetileg egy Rallye3-as versennyel terveztünk felkészülni az Eger Rallyra, ez azonban végül elmaradt, ehelyett végül szerdán Sárisápon tartottunk egy tesztet, ami nagyon jól sikerült, úgyhogy részünkről már kezdődhetne is a verseny.

A Korda Racing versenyzői a Q8 Oils Eger Rallyn:

#33 Turán Frigyes/Bagaméri László, Volkswagen Polo GTi R5

#19 Vizelli Károly/Nagy Péter, Skoda Fabia R5

#35 ifj. Fekete László/Fekete László, Ford Fiesta Rally4

#42 Hevesi István/Józsa Péter, Mitsubishi Lancer EVO VI

#242 Vida Szabolcs/Vida Péter, Lada VFTS

http://facebook.com/kordaracing

http://www.kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Penta Általános Építőipari Kft, Keviép Kft, HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, Ivanics Csoport, Bioextra Zrt, BIO-EU Kft., Euro-Tools Hungary Kft, Multistone Kft, Harmata-94 Kft, Revo-Tec Kft, Gemix Kft, 24H Parcel Zrt, Music Engine Kft, Corax-Bioner Zrt, ITER Építő Kft, Al Oliva Kft., Master Aid, Prémium Szerszámker Kft., Natur Tanya Kft., Ventil Kft., Young Kft., Iramko Trade, BWS Belsőtér, Arezzo Design, Szerszámbróker Kft, Hankook Racing Tyres, Abacus Invest Kft, Tibuktu Bt,

  1. szeptember 3.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ