Így várják az Acropolis Rallyt a Hyundai Shell Mobis WRT pilótái

Így várják az Acropolis Rallyt a Hyundai Shell Mobis WRT pilótái

MEGOSZTÁS
2022 FIA World Rally Championship Round 05,
Rally Italia Sardegna 2022, 2-5 June 2022
Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 N Rally1, Action during Day 1 of WRC Rally Italia Sardegna 2022
Photographer: Romain Thuillier
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Így várják a az Acropolis Rallyt a Hyundai Shell Mobis WRT pilótái – Ott Tanak, Thierry Neuville és Dani Sordo.

Ott Tänak/ Martin Järveoja – #8 Hyundai i20 N Rally1

  • az észt páros zsinórban harmadik győzelmét tűzte ki célul
  • a tavalyi futamon a dobogón végeztek

Tänak: Az Acropolis Rally egy nagyszerű esemény; az utak simábbak, mint aminek látszanak és jó rajtuk vezetni. Tavaly nem olyan volt az időjárás, mint amire számítottunk, mivel nyirkos, nedves volt. Kíváncsian várom az idei feltételeket. Pozitívnak érezzük magunkat az Ypres Rally megnyerése után, mivel tavaly felállhattunk a dobogóra, reméljük, hogy ezen a versenyhétvégén is megtehetjük. A belga aszfaltról murvára váltani nagy változás, de abban bízunk, hogy a szardíniai és a finn győzelmeink után erősek lehetünk ezen a felületen.

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe – #11 Hyundai i20 N Rally1

  • A csalódást keltő hazai futam után szeretnének visszatérni az élbolyba
  • A belga duó készen áll a fárasztó murvás futam kihívásaira

A görög futam nagyon nagy kihívást jelent majd. Várhatóan nagy meleg lesz, mintha újra nyáron versenyeznénk. A szakaszok kemények lesznek, mivel némelyik az átlagostól hosszabbak és a körülményekhez képest durvábbak. Maguk a versenynapok is fárasztóak, a korai kezdés és a késői befejezés miatt. Az Acropolison korábban többször is részt vettem 2012-ben és 2013-ban is, természetesen tavaly is. Ez egy olyan futam amelyről jó emlékeket őrzök. Megbízható és erős autóra lesz szükségünk a terepen, a nagy meleggel is meg kell majd küzdenünk, ami a pilótafülkében megnehezítheti a dolgunkat. Ha minden jól megy, akkor a dobogóért szeretnénk küzdeni.

Dani Sordo/Cándido Carrera – #6 Hyundai i20 N Rally1

  • A spanyol duó idén harmadszor szerepel a Hyundai csapatában
  • Idén a korábbi két futam végeztével dobogóra állhattak

Ez egy nagyon megerőltető rally lesz, mivel hőségben fogunk versenyezni és a kocsiban is meleg lesz. A murvás utak nagyon kemények lesznek, így az abroncsoknak nem csak a sebességről fog szólni. Természetesen mindenki keményen fogja nyomni, de bizonyos szakaszokon ügyesnek kell lenned és nem szabad túllépned a határt. Egy kevés eső is nagyon csúszóssá teheti a szakaszokat és megnehezítheti a dolgunkat. Cándidóval sikerült dobogóra állnunk mindkét idei futamunkon, így az a célunk, hogy a legjobb háromban fejezzük be a görög versenyhétvégét is.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ