Így várják az Acropolis Rallyt a Toyota Gazoo Racing WRT pilótái

Így várják az Acropolis Rallyt a Toyota Gazoo Racing WRT pilótái

MEGOSZTÁS

Így várják az Acropolis Rallyt a Toyota Gazoo Racing WRT pilótái. Elfyn Evans, Kalla Rovanperä, Esapekka Lappi.

Elfyn Evans – #33 TGR Yaris Rally1

Várom az Akropolisz Rallyt. A nagysebességű Észt és Finn Rallyk után az Acropolisz Rally egészen más murvás kihívás lesz. Szardínia volt az utolsó durva murvás európai futam, amelyen jól éreztük magunkat, megvolt a tempónk, annak ellenére, hogy a versenyhétvége zárásaként nem értünk eleredményt. Több dolgon is javítanunk kell és akkor ott tudjuk folytatni, ahol szeretnénk és Görögországban előrébb tudunk lépni. Valószínűleg egy forró és kemény ralink lesz idén, mint amilyenről az Akropolisz mindig is ismert. Tavaly azonban esős futamunk volt, így nem lehetünk teljesen biztosak az időjárásban.

Kalle Rovanperä – #69  TGR Yaris Rally1

A belga versenyhétvége nehéz volt a számunkra, ezért Görögországban vissza kell kapaszkodnunk arra a szintre, ahol lennünk kell és meg kell próbálnunk egy jó futamot produkálnunk. A bajnokságnak addig nincs vége, amíg az véget nem ér. Így nincs sok értelme gondolkodni, hanem igyekezni kell értékes pontokat szerezni, minden egyes futamon és irányítanunk kell az eseményeket. Az Acropolisz egy nagyon jól sikerült futamunk volt tavaly, de az esélyeink ezúttal nagyban függenek az időjárási viszonyoktól. Ha száraz lesz, akkor nagyon trükkös lesz a szakaszok megnyitása számunkra pénteken. Ha így lesz, akkor valószínűleg a mögöttünk álló riválisainknak sem lesz sokkal könnyebb. így remélhetőleg a legjobbat tudjuk majd kihozni a helyzetből.

Esapekka Lappi – #4 TGR Yaris Rally1

Teljesen ismeretlen dolgokra számítok Görögországban. 2014-ben amikor az ERC egyik futama volt az Acropolisz, akkor vegyes felszínű rali volt és a fele aszfalt, a fele murva volt. Számomra sok érdekesség  lesz minden, a pályabejárástól a versenyig.  Nyolc éve nem jártam az Ypres Rallyn és ott sikerült a dobogón végeznünk. Valami hasonlóra fogunk törekedni. Jó volt a sebességünk a szardíniai durva murvás futamon, reményeink szerint ezt Görögországban is megtaláljuk.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ