Így értékeltek a hyundaios fiúk – WRC VODAFONE Rally de Portugal

Így értékeltek a hyundaios fiúk – WRC VODAFONE Rally de Portugal

MEGOSZTÁS
Dani Sordo (ESP) Carrera Cándido (ESP) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 12,May. 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305121884 // Usage for editorial use only //

Egy izgalmas futam drámai végét követően a Hyundai Motorsport kettős dobogós helyezést ért el a 2023-as FIA Rally Világbajnokság ötödik fordulóján, a Rally de Portugalon.

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT celebrate on the podium in first place after winning the World Rally Championship in Porto, Portugal on 5/14/2023 with Dani Sordo (ESP) Carrera Cándido (ESP) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM second place and Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) Of HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM third place // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305140660 // Usage for editorial use only //

Dani Sordo/Cándido Carrera és Esapekka Lappi/Janne Ferm a második és harmadik helyen hozták be Rally1-es autóikat. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe ideiglenes dobogós helyezését a nap első szakaszán a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid turbóprobléma miatt elveszítették; az ötödik helyen értek célba.

Dani Sordo (ESP) Carrera Cándido (ESP) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 14,May. 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305140689 // Usage for editorial use only //

Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)
– A spanyolok érzelmes második helyezést értek el, amelyet Craig Breen-nek ajánlottak fel.
– A dobogó Sordo hetedik egyéni dobogós helyezése Portugáliában.

Dani Sordo: “Nagyon örülök a dobogónak, de különösen a tegnapi [szombat] teljesítményünk volt igazán kielégítő a számunkra. Délelőtt nem igazán, de délután megtaláltuk a tempónkat, és az volt a legjobb érzés.

Ezt neked értem el, Craig. Szerintem nagyon jól vezettünk, úgyhogy köszönetet kell mondanom neked. Egész rally alatt velem voltál, és a határaimig hajtottál. Ezt a dobogót szeretném felajánlani az édesanyádnak és az édesapádnak, mert megígértem nekik, hogy ezt a sisakot fogom viselni érted. Nagyon szépen köszönöm nekik.

A szurkolók csodálatosak voltak, mint mindig itt Portugáliában, az autóban is érezni lehetett a támogatásukat. Emlékszem, felhívtam Craiget Svédország után, és mondtam neki, hogy milyen gyors volt, mire ő azt mondta, hogy “a fenébe, most rajtad van a nyomás!”. Nos Craig, visszatértem.

Esapekka Lappi (FIN) Janne Ferm (FIN) Of HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 14,May. 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305140681 // Usage for editorial use only //

Esapekka Lappi/Janne Ferm (#4 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)
– A finn páros a harmadik hellyel zsinórban másodszor állhatnak dobogóra
– A legénység két szakaszgyőzelmet gyűjtött be a trükkös körülmények között

Esapekka Lappi: “Az utolsó napon egy kicsit túl sok akció volt a csapatunk számára a technikai problémák tekintetében, amelyek Thierrynek ésnekem is voltak . Két kilométerrel az utolsó szakasz vége előtt problémát észleltünk a turbónkkal.

Összességében jó hétvégénk volt. Erős, egyenletes autózás volt, egyéb problémák nélkül, és a csapat számára jó eredmény a második és a harmadik hely. Fontos gyártói pontokat szereztünk ma [vasárnap]. Biztos vagyok benne, hogy a csapat alaposan kivizsgálja a problémákat, hogy ne fordulhassanak elő újra, és a következő futamokon jobbak lehessünk.

Thierry Neuville (BEL) Martijn Wydaeghe (BEL) Of team HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Portugal in Porto, Portugal on 14,May. 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202305140688 // Usage for editorial use only //

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 N Rally1 Hybrid)
– A belga páros dobogós helyezése csalódással végződött, miután szoros csatát vívtak a harmadik helyért a Lappi/Ferm párossal.
– Fogadalmat tettek, hogy erősebben térnek vissza a Rally Italia Sardegna-ra

Neuville: “Röviden, ez az, amiről a rally szól – tele hullámvölgyekkel és hullámvölgyekkel. Ez az egyik legkegyetlenebb motorsport a világon. Néha ilyen helyzetekkel kell szembe néznünk, de ez sosem könnyű. Martijn és én rengeteg energiát és erőfeszítést tettünk bele, de nagyon kevés ponttal térünk haza, és nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, ezért nagyon csalódottak vagyunk emiatt. A ralizásnak sosincs vége, amíg nincs vége, és ma megfizettük az árát.

Szeretném megtapsolni a szervezőket, hihetetlen munkát végeztek, és a nézőket is. Egyszerűen tökéletesek voltak, szóval legalább ezt élveztük. Egy felejthetetlen hétvége; meglátjuk, mire leszünk képesek Szardínián.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ