Østberg nem indul Finnországban

Østberg nem indul Finnországban

MEGOSZTÁS

Idén a WRC 2 Pro kategóriában versenyző norvég Mads Østberg, meglepetésre nem vesz részt a FIA WRC idei szezonjának  kilencedik futamán Finnországban. A skandináv pilóta száműzte magát a jyväskyläi központú futamról, mert a Citroen C3 R5 fejlesztésére szeretne összpontosítani.

Østberg 12 hónappal ezelőtt egy Citroen C3 WRC-vel vett részt a futamon, ahol második lett.

Sajnálom, hogy nem fogok indulni Finnországban. A futam része volt a versenynaptárunknak, de még nem állunk készen. Még sokat kell dolgoznunk az autón és addig nem szeretnék rajthoz állni, amíg kudarcra vagyok ítélve, majd csak, ha több fejlesztésünk működik.

A következő bajnoki futamra Østberg szerint a C3 R5 orr része aerodimamikai fejlesztésre szorul. Egy új orr részre van szükségünk. Ez segítené megakadályozni az orr elemelkedését, ettől az autó jobban repülne.

Ezt a plusz időt az autó fejlesztése fordítjuk, ami jól jön a Citroënnek és nekem is. Az idei menetrend nagyon szűk volt. Ezt az időt a fejlesztésekre kívánjuk fordítani.

Nem azért vagyok itt, hogy lassú legyek, vagy csak közepes sebességgel vezessek. Minden szakaszon jól szeretnék szerepelni. Nem szeretném a második helyért járó pontokat, mert nincs teljesítményünk.

Østberg indén két futamot nyert és jelenleg a WRC 2 Pro kategóriában jelenleg Kalle Rovanperä mögött 13 ponttal lemaradva a második. Rovanperä egy futammal többön vett részt. A fiatal finn tovább tudja majd növelni az előnyét Finnországban miután az M-Sport Ford pilótája, a harmadik helyen álló  Gus Greensmith nem fog pontot szerezni a kategóriában, miután a sérült Elfyn Evanst helyettesíti majd királykategóriában.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ