Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre a Hidasnémetiből rajtoló rally

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre a Hidasnémetiből rajtoló rally

MEGOSZTÁS

Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre a Hidasnémetiből rajtoló rally

A verseny rendezője a Meligen Hungary Zrt. valamint a Hidasnémeti Művelődési Ház.

Kalász Istvánt a verseny főszervezőjét kérdeztük a részletekről és a verseny történetéről

Idén 2018. október 20-án rendezzük meg a versenyünket a Művelődési Ház megbízott vezetőjével Thúróczi Györggyel . A verseny hagyományosan Hidasnémetiből rajtol, majd a térség látványosságait érintve ismét visszatér a versenyt rendező település határában található Nepomuki Szent János szoborhoz. Indulni bármilyen, közúti forgalomban részt vevő járművel lehet. GPS vevő szükséges! Amennyiben nem rendelkezik vele a nevező jeleznie kell a rendező felé, hogy bérléssel megoldja a készülék hiányát. Az útvonalunk egyik pontján délben ebéddel várjuk az indulókat. Ez a verseny arról is szól, hogy „autóversenyezhetünk” kis költséggel kis nevezéssel rendezett keretek között.

Immár 8. éve csináljuk töretlenül, még mindig ugyanolyan lelkesedéssel, mint a kezdetekben.  Korábban is rendeztünk versenyeket Hidasnémetiben, a település népművelőjével -Ureczky Klára Tündével- a helyi autós iskola segítségével Bárczi Lászlónak, később a fiának Gábornak köszönhetően.

Ezek a versenyek ügyességi és szlalom jellegűek voltak, a Hidasi napok – Felvidéki Fesztivál keretein belül kerültek megrendezésre. Minden autós rendezvény szervezésében, amit Tündével közösen raktunk össze, a Hidasnémeti Önkormányzat végig partner volt,  és máig is segít, nélkülük nehéz lenne. A szlalom versenyek rendre jól sikerültek, folyamatosan tudtuk változtatni a nyomvonalat, így mindig új volt, de újítani szerettünk volna a verseny jellegén és egy igazi túrát álmodtunk meg. A Zemplén csodálatos, tele jó helyekkel, kulturális örökségekkel, itt kell valami jó kis versenyt rendezni. Alapvetően már gyerekkorom óta a rally sport a kedvencem. Nem kerülte el a figyelmem semmilyen technikai sportág, de az igazán érdekes és szép mindig a rally volt számomra. A RANGA LÁSZLÓ, IFJ. TÓTH JÁNOS, FERJÁNCZ ATTILA, ÉRDI TIBOR korszakban volt szerencsém először a pálya mellett állva beletekinteni a rallyba, amely egy igazán szép korszak valóban nagy nevekkel. Később a 2000-es években már aktív résztvevője lettem a sportnak, nagy lelkesedéssel szerkesztettem sajtóanyagokat, terveztem készítettem frissítettem a rally.tothesfiai.hu weboldalt a Tóth Tibor – Szabó József párosról szóló információkat, multimédia anyagokat. Tibi mellett kipróbálhattam magam a jobb 1-ben is, akkor még csak teszten, majd később egy MARB versenyen élesben Brizman Viktor mellett.

Mindenképp a rallyhoz hasonló, nagy területen zajló versenyt szerettem volna. Adódtak a kérdések tehát, hogyan szabályozzuk, miként mérjük az időt, hogyan legyen biztonságos a verseny. Elkezdtem tanulmányozni a terep rally, Dakar rally és különböző versenyek kiírásait, szabályzatát, mígnem 2011-ben egy véletlen folytán a Nyíregyházáról induló Látványrally szervezői a pályaírás alkalmával találkoztak a rendezői csapatunk egyik tagjával akit arra kértek, hogy mutasson nekik Hidasnémetiben nevezetességeket hogy ahhoz GPS koordinátát tudjon párosítani. Meg is érkeztünk. Gyors egyeztetés a verseny rendezőjével, egy vacsorameghívás a mezőny részére, és a Nyíregyházáról induló verseny második napja a mi 1. Kalandrallynk lett akkor 3 párossal.  A verseny végén leültünk az indulókkal, és átbeszéltük kinek mi tetszett és mi nem, mit kellene másként. Elkezdődhetett a verseny csiszolgatása, hogy a következő években még kalandosabb túra várjon a nevezőkre. A térség nevezetességeit kellett felkutatni, amiből szerencsére kifogyhatatlan mennyiségben találtunk minden kis településen. Sok energiát és időt tettünk bele, de igazából nem is az itiner elkészítése, hanem a népszerűsítés volt a legnagyobb feladat. Eljuttatni a túrázni, autózni vágyó emberekhez, hogy mi is ez a kalandrally, hogy elhiggyék, nem csak profiknak szól a versenykiírás. Az a tapasztalat, hogy aki egyszer volt az újra és újra visszajön. Ennek megfelelően a mezőnyünk folyamatosan bővül. A versenyeinkkel párhuzamosan a Nemzetközi Harlekin Bogár Barátok Találkozójának GPS Túráját, valamint a Hejcei Veterán Jármű Talákozó versenyét is mi bonyolítjuk.

A versenysorozatot 2013 óta szponzorok segítik, nekik köszönhetően minden évben ebéddel látjuk vendégül versenyzőinket egy kötelezően eltöltött  45 perces pihenő keretében, mely nem számít bele a szintidőbe. Eddig 3 alkalommal volt a versenyünknek névadó szponzora, ezeken a versenyeken a kupák mellé wellness hétvégét, vacsorát és egyéb értékes díjakat is nyertek a végső győztesek. Ezekre  a versenyekre sztárvendégeket, profi versenyzőket hívtunk,  koncerteket , fellépőket szerveztünk az ünnepélyes eredményhirdetés után. Kőváry Barna autóversenyző – műsorvezető, aki többször megfordult már a versenyünkön ajánlja az autóversenyzésnek ezt a formáját ezen belül is a Hidasnémetiből rajtoló versenyt, a mi versenyünket.

Minden éven minden nevezőnek adunk oklevelet, valamint valamilyen emléket, ajándékot. Az idei versenyre nagyszerűek az előjelek, érkeznek a nevezési lapok, de még mindig van lehetőség nevezni. A versenykiírás szerint ebben az időszakban a nevezési díj 5000 Ft/autó, mely tartalmazza két fő részére az ebédet, a rajtszámokat és a fűzött itinereket. A nevezés részleteiről érdeklődni a Művelődési ház telefonszámán lehet: 06 46 552 212. Jelenleg még névadó szponzor nélkül hirdetjük a versenyünket, de reményink szerint ez még változni fog, és még színvonalasabbá tesszük a 2018.október 20. napot.

Nevezési lap

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ