Hungaroring WTCR – Dráma a formaautók versenyén

Hungaroring WTCR – Dráma a formaautók versenyén

MEGOSZTÁS

Csak alig kezdődött el, de tulajdonképp egyetlen kör után már véget is ért az országos bajnokság szombati nyitóversenye. A kaotikus pillanatokat hozó pár perc sajnos nem múlt el „áldozatok” nélkül, ezt pedig sokan mások mellett a Gender Racing Team is megszenvedte.

A vesszőfutás az egész hétvégén hiba nélkül autózó Hefler Róbertnél kezdődött, aki a zöld lámpák kialvásakor a rajtrácson ragadt. Mint később kiderült, ez nem versenyzői hibából fakadt, hiszen Robi autóján a start pillanatában eltört a felfüggesztés.

A versenygép mentése nem kezdődött el időben, közben a mezőny pedig versenytempóban felért a célegyenes ráfordítóra, ahol számos pilóta nem vette észre/figyelmen kívül hagyta a dupla sárga zászlót, és az ezzel járó kötelességeket.

Hajmeresztő sebességgel kerülgették a mentésre váró álló autót, és csak idő kérdése volt, hogy a káoszban valaki előbb-utóbb nekiütközik. Így is történt, a baleset okozta kavarodásban pedig további autók is komolyan sérültek. Az egyik szenvedő alany Stern Roland volt, akibe hátulról nagy sebességkülönbséggel csapódott bele egyik versenytársa.

Öröm az ürömben, hogy személyi sérülés nem történt, Robi és Rónai Tamás is jól vannak (Tamás a mezőny végén, szabály követően autózott, így ő mindebből kimaradt) – egyedül Stern Roland ütötte meg a könyökét, de remélhetőleg ez nem fogja akadályozni majd a holnapi versenyzésben.

A hihetetlen pillanatok után leintették a futamot, amit a WTCR túraautó világkupa verseny közelsége miatt már nem is indították újra. Ha a versenyirányítás szintjén következetesebbek lettek volna, és beküldik a biztonsági autót, vagy előbb lengetik a piros zászlót, lehet, hogy máshogy alakul ez a délután. Ahogy néhány versenyző szabályismeretén is van még mit csiszolni…

Következő futam vasárnap 13:10-kor, amely remények szerint mindenkinek jobban alakul.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ