Berta Beni: Euroformula után CEZ, második hellyel az időmérőn

Berta Beni: Euroformula után CEZ, második hellyel az időmérőn

MEGOSZTÁS

Pokoli hőségben, embert és gépet egyaránt megterhelő körülmények között indult el a CEZ (Közép-Európai Zóna bajnokság) fordulója a Grobnik Autodromon, ahol ma az első kvalifikációt tartották a formaautósok mezőnyének. 

A horvátországi pályán Berta Benjámin a SOLUTION Racing Teammel képviselte a hazai színeket, a hungaroringi Euroformula Open közönségkedvence már csütörtökön munkához látott:

„Az új technika után kicsit vissza kellett rázódnom, ezért hasznos volt a tegnapi két felmenetel. A nap végére állítottunk az autómon, így a pénteki időmérő edzést egy jól hangolt, kezes technikával kezdhettem meg. A borzasztó melegben nem igyekeztem ki a pályára, a kvali második felében próbáltam megfutni a gyorskörömet. Ezúttal ez a második helyre volt elég, mivel a legjobb körömben feltartottak. A holnap reggeli második időmérőnek nagyobb célokkal megyek neki, szeretném megfogni a frissebb géppel versenyző Paolo Brajnikot. A korai időpont a mi malmunkra hajtja a vizet, hiszen az én 2014-es Toyota Dallarám már 2-3 Celsiust is megérez, a hűvösebb időt jobban szereti. A futamokon igyekszem majd becserkészni a már említett legfőbb ellenfelem, de a horvát pálya karakterisztikája finoman szólva sem nekem kedvez. Ez persze nem szegi a kedvem, végig a határon fogom nyomni, és mindent megteszek a minél előkelőbb pozíciókért!” – nyilatkozta elszántan az első éles nap végeztével Berta Beni.

A magyar fiú grobniki szereplését lapunk helyszíni tudósítás keretein belül követi, de aki semmiről sem akar lemaradni, az kövesse be BERTA Benjámin Facebook oldalát.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ