Hungaroring: Berta Benjámin remek hatodik helyet villantott az Euroformula Open záróversenyén

Hungaroring: Berta Benjámin remek hatodik helyet villantott az Euroformula Open záróversenyén

MEGOSZTÁS

A tehetséges magyar pilótára ma két futam, kétszer 18 kör/35 perc versenytáv várt. A hétvégén a spanyol Drivex Formula-3-as autójával versenyző pilóta remekül állta a sarat, és a záróversenyen az első futamot megnyerő Josh Masont is maga mögött tartva az előkelő hatodik helyet szerezte meg. 

A lehetőségben komoly szerepe van Rónai Tamásnak, aki az MNASZ új gyorsasági szakágában a formaautós utánpótlásért felel. A sokszoros magyar exbajnok rengeteget dolgozott azon, hogy honfitársát üléshez segítse az Euroformula Openben, Berta Benjámin pedig remek szerepléssel és erős tempóval hálálta meg a baráti segítséget:

„A második verseny előtt állítottunk a rajtprogramon, mert szerettünk volna egy precízebb elrugaszkodást, de a dolog sajnos visszafelé sült el. Nem sikerült jól az indulás, ráadásul a start utáni első kanyarkombinációkban az egyik versenyzőtársam még agresszívan ki is terelt a pályáról, ami további hendikepet jelentett. Ezután a verseny további részében a kilencedik helyen autóztam, de nagy pozitívum volt, hogy mindezt az élmezőny tempójában tettem. Az utolsó körökben lett volna esélyem még nyerni egy pozíciót, de jobbnak láttam nem belemenni egy kétes kimenetelű manőverbe.

A harmadik futamra igyekeztem minél jobban felszívni magam, és bár a rajtom itt sem volt a legjobb, mégis hatodikként fordultam el az első kanyarban. Közben pályára hajtott a safety car, mivel többen is a rajtrácson ragadtak. Az újraindítás után Josh Mason, a második futam győztese nagyon hajtott, hogy becserkésszen, de jó érzés volt, hogy a gumit beosztva, odafigyelve és konstans időket autózva magam mögött tudtam tartani őt. A hétvége zároversenyét a hatodik helyen fejeztem be, idáig ez a legjobb eredmény, amit magyar versenyző valaha elért ebben a sorozatban. De aminek igazán örülök, az az, hogy az FIA F3-at megjárt csapattársammal, Ayrton Simmonssal képes voltam lépést tartani, sokszor még gyorsabb is voltam nála. Azt gondolom, ez mindenféle teszt és akklimatizálódás nélkül biztató a jövőmre nézve.

Szeretném megköszönni a közreműködést és a sok segítséget Rónai Tamásnak, aki nélkül ez a hétvége nem jöhetett volna létre. Nem utolsósorban pedig innen is hatalmas pacsi az összes fanatikusnak, aki ma is kijött engem buzdítani a Hungaroringre, szenzációs atmoszférát teremtettetek!” – összegezte a vasárnap történéseit Berta Benjámin, akinek a verseny után a sorozat spanyol főszervezője mellett Oláh Gyárfás MNASZ elnök is személyesen gratulált. 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotó: Háfra Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ