Emlékezés Ferjáncz Attilára

Emlékezés Ferjáncz Attilára

MEGOSZTÁS

Szinte napra pontosan három esztendeje annak, hogy mérhetetlen veszteség érte a magyar autósportot. 2016. április 23-án, hunyt el Ferjáncz Attila, örökös magyar ralibajnok, egykori sportvezető. 69 éves volt, nevét nem csupán itthon, hanem Európa, sőt világviszonylatban is ismerték a technikai sportok kedvelői.

Ferjáncz Attila tizenkét ízben volt hazánk legjobb autóversenyzője, később a Sportérdemérem arany fokozatát, majd a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, és a Nemzeti Sportszövetség különdíját is megkapta.

A hétvégi, Hell 25. Miskolc Rallye apropóján és a tragikus dátum kapcsán a magyar bajnoki futam résztvevői közös emlékezésre, gyertyagyújtásra várják az autósport kedvelőit, Ferjáncz Attila tisztelőit.

A legendás pálya mentén

Bükkszentkereszten, a gyorsasági szakasz mentén egy emlékmű őrzi az egykori kiváló sportember szellemiségét, amelyet halálakor állíttattak egykori és jelenlegi versenyzőtársak. Április 25-én, (csütörtök) este nyolc órára ide várják mindazokat, akik csatlakozni kívánnak a csendes megemlékezéshez. A Hell 25. Miskolc Rallye rendezője csupán arra kér minden sportbarátot, hogy egy mécsest, vagy egy száll gyertyát vigyen magával Bükkszentkeresztre.

Hell 25. Miskolc Rallye

  1. Április 26-27.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ