Andreas Mikkelsen lehet a Pirelli tesztpilótája

Andreas Mikkelsen lehet a Pirelli tesztpilótája

MEGOSZTÁS

Andreas Mikkelsen lehet a Pirelli tesztpilótája. A 2020-ban csapat nélkül maradt, háromszoros futamgyőztes pilóta valószínűleg a jövőhónapban kezdi majd meg a Pirelli 2021-es szezonjában használt gumiabroncsok fejlesztését és a homologizációjuk előkészítését egy Citroen C3 WRC volánja mögött.

A FIA rali világbajnokság exkluzív gumiszállítója a Pirelli lesz négy évig 2021-től kezdve, az RC1 (Rally1) és RC2 (Rally2) kategóriákban is.

Andreas Mikkelsen a gumiabroncsok fejlesztést francia források szerint Citroen C3 WRC-vel fogja folytatni, amely jelenleg a francia csapat 2019. végi kiszállását követően a legjobb választásnak tűnik. Mikkelsen számára nem ismeretlen a Citroen, amelynek a színeiben 2017-ben mutatkozott be a szardíniai WRC futamon Stephane Lefebvret váltva.

Magától értetődő, hogy a Pirelli 2021-es specifikációjú gumiabroncsainak első tesztje Szardínia szigete lesz, így Mikkelsen márka és helyismerete jól kamatozhat az első méterektől kezdve.

A Pirelli nem kívánta eddig megerősíteni fejlesztési tervének bármilyen megerősítését, sem a pilóta személyét, sem az autó márkáját sem.

Terencio Testoni – a Pirelli rallyprogramjának vezetője :  Kapcsolatba léptünk a FIA-val, hogy megerősítsük végső formáját a 2021-re vonatkozó fejlesztési tervünknek, amelynek startja július közepére várható. Ez elegendő idő lesz a számunkra arra, hogy felkészüljünk a jövő évre és elérjük a homologizációs céljainkat. Hamarosan újabb részleteket fogunk feltárni a közvélemény számára.

Hamarosan tiszta vizet kell öntenie a pohárba a Pirellinek!

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ