A Toyota Gazoo Racing reményei szerint új magasságokat ér el Mexikóban

A Toyota Gazoo Racing reményei szerint új magasságokat ér el Mexikóban

MEGOSZTÁS

A szezon első murvás futama várja a Toyota Gazoo Racing Mexikóban, március 8-11. között. A közép-amerikai futam a szezon egyik legnehezebb versenye az autóknak. A csapat reményei szerint a Toyota Yaris WRC folytatni tudja az ígéretes szezonkezdetet, ugyanis a csapat mindössze egy ponttal van lemaradva és a második helyen áll, a gyártói pontversenyben.

A Mexikó Rallyt a 30°C feletti meleg és a nagy tengerszint feletti magasság jellemzi. Ezek a hatások együttesen csökkentik az autók motorerejét, amelyek 20%-kal is csökkent teljesítményt is jelenthet.

A jubileumi 15. rali csütörtökön látványos utcai gyorssal kezdődik Guanajuato Világ örökség részt képező nemesfém bányáinak tárnáiban. További nézőbarát szakaszokat teljesít a mezőny Leon utcáin és a helyi autóverseny-pályán, mint pénteken, mint szombaton. A pénteki útvonal tartalmazza az El Chocolate szakaszt kétszer is, a maga 31.44 kilométerét. A futam leghosszabb szakasza és a szezon legnagyobb tengerszint feletti magassága – 2700 méter – is ehhez a gyorshoz fog kapcsolódni.A rali három gyorssal zárul vasárnap. A Las Minas szakasz, második alkalommal  történő teljesítése lesz a futam Power Stage.

Tommi Makinen – csapatvezetőNagyon sokat dolgoztunk azon, hogy javuljunk a tavalyi évhez képest. akkor a Mexikó Rally nagyon kemény volt az új autónk számára. Azóta alaposan kiértékeltük az akkori tapasztalatainkat. Javítottuk az autó hűtését és a motoron. Japánban is voltunk magaslati körülmények között. Nagyon sok erőfeszítést tettünk ezeken a területeken. Azt remélem, hogy ez elég versenyképes csomag lesz a számukra, de a biztosat csak akkor fogjuk tudni, ha a futam elkezdődik.

Jari-Matti Latvala – Miikka Anttila – #7 Toyota Yaris WRC:  Mindig szerettem Mexikóba utazni és a tél után először élezni a meleget és a napfényt. A szakaszok nagyon gyorsak, míg néhány  és nagyon lassúak, amelyek versenyvonalában a felszín nagyon laza, így pontosan kell vezetned. Nagyszerű lenne a dobogón befejezni a futamot, ami igazán jól jönne a bajnokságban. Egyértelmű, hogy az autóban ott van a potenciál. A múlt héten Spanyolországban egy eredményes murvás tesztünk volt. Mexikóban melegebb lesz, de ebben az időpontban ez a legjobb lehetőség az év ezen szakaszában Európában. A felfüggesztéssel kapcsolatban kaptunk frissítéseket. Úgy érzem, hogy a fékút során a tapadás jobb, mint a tavaly év végén.

Ott Tänak – Martin Järveoja – #8 Toyota Yaris WRCA mexikói futam lesz a Yaris WRC-ben az első murvás futamom. Még sok dolgot kell megtanulnom. A múlt héten két napig teszteltünk Spanyolországban, ami nagyon hasznos volt. Kipróbáltunk több különböző dolgot,csak azért, hogy megértsük hogyan reagál az autó. A murvás beállítású autóval az első érzések jók voltak, de még mindig van számos olyan dolog , amit meg kell szoknunk és néhány dolgot még tovább kell fejlesztenünk. A rajtpozíció ezen a futamon felértékelődik, ami most segíthet nekünk. Mexikóban ötödiknek vágunk neki a verseny első napján. Kevés tapasztalatom van Mexikóban, de mindig jól éreztem ott magam és azt hiszem, hogy jó eséllyel küzdhetek majd a legjobb pozíciókért.

Esapekka Lappi – Janne Ferm – #9 Toyota Yaris WRC:Ez lesz az első alkalom, hogy Mexikóban versenyezhetek, bár a tavalyi pályabejáráson már jártam van némi elképzelésem arról, hogy mi vár ránk. A mexikói szakaszok felszíne hasonlít a spanyol murvás szakaszokra, ahol mindenki tesztelt a futam előtt. Azt gondolom, hogy a szakaszok sokkal nehezebbek lesznek majd a második körben. A tengerszint feletti nagy magasság is komoly tényező lesz a futam során. Ilyen körülmények között még nem versenyeztem. Kisebb motor teljesítménnyel másképpen kell vezetnem majd. Nagyon elégedett vagyok a szezonkezdetemmel, reményeim szerint Mexikóban sikerül ott folytatnunk, ahol elkezdtük januárban. A fő célom, hogy minden szakaszt sikeresen teljesítsük és legyen meg az a tapasztal, amely a még sikeresebb jövőért szükséges.

A statisztikák (Rally Mexikó):

Év Jari-Matti Latvala Ott Tänak Esapekka Lappi
2017 6 4
2016 1 6
2015 15 22
2014 2 15
2013 16
2012 DNF 5

 

 

Toyota Gazoo Racing

***

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ