Ogier nem szeretne “hülye” lenni

Ogier nem szeretne “hülye” lenni

MEGOSZTÁS

Az M-Sport világbajnoki címvédő pilótája az idei szezon hatodik versenyére készül. A francia fordos a luzitán futam ötszörös győztese, aki azonban nem fűz nagy lehetőséget ahhoz, hogy hatodik győzelmét idén megszerezheti.

Természetesen szeretnék újabb győzelmet szerezni, ez nem is kérdés a számomra, de inkább nem gondolok rá – nyilatkozta Ogier a wrc.com-nak. A hétvégi futam nagyon nagy kihívás lesz és azt gondolom, hogy a nyerési esélyeim nagyon elenyészőek.

A bajnokság éllovasa elsőként rajtol majd holnap futamon, ami nem jelent sosem jó helyzetet a rali hírhedten laza kavicsos felszínű szakaszain.

A hétvége időjárási előrejelzése alapján száraz feltételekre számíthatunk. Így a szakaszok lazábbak, mint 2017-ben, amikor is a különböző feltételeknek köszönhetően Ogier minimálisra csökkentette az időveszteségét.

Nehéz lesz nagy időveszteség nélkül versenyeznem. Az első szakasz nem lesz rossz, de a probléma a második gyors lesz igazából – különösen a Ponte de Lima -, amely nagyon száraz és laza, így nagyon nehéz lesz. Tavaly pénteken reggel volt egy kis nedvességtartalma a szakaszok felszínének, ami segített nekem , de idén nem úgy néz ki, hogy így lenne majd.

Ogier a bajnokságban 10 ponttal vezet Thierry Neuville előtt. A világbajnoki címvédő azt mondta, hogy “hülye megközelítés” lenne, ha a futamgyőzelemre koncentrálna és nem a bajnokságra.

Néha okosnak kell lenned, ha nincs esélyed a győzelemre, mert hátrányból indulsz. Hülyeség lenne ha 110%-on vezetnék. Lehetetlen lenne leküzdeni a hátrányt és nagy lenne az esélye egy bukásnak – mondta Ogier.

Ez a megközelítés egy hülye emberé lenne! Az enyém az, hogy bajnokságot szeretnék nyerni!

 

 

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ