Latvala volt a leggyorsabb a portugál shakedown 4.6 kilométere alatt

Latvala volt a leggyorsabb a portugál shakedown 4.6 kilométere alatt

MEGOSZTÁS

A Toyota Gazoo finn pilótája Jari-Matti Latvala bizonyult a leggyorsabbnak a WRC VODAFONE Rally de Portugal 4.6 kilométeres Baltar szakaszán – 3:03.5 perc. Mögötte Ogier és Neuville +0.3 s végeztek dobogós pozíciókban. A száraz poros feltételek között szoros eredmény született a luzitán shakedown-on, ugyanis az első nyolc pilóta egy másodpercen belül végzett. Fotó: 

Latvala a harmadik felfutása során érte a legjobb idejét. A finn toyotás az első felfutás során kisebb balesetet szenvedett. Jari-Matti a hetedik helyen áll az összetettben miután Korzikán és Argentínában is feladni kényszerült a futamot talán itt a Portugáliában javíthat.

Jari-Matti Latvala:

A tavaszom nagyon nehéz volt eddig. Nagyon szeretném, ha ez a futam a szezon fordulópontja lenne a számomra. Szeretnék célba érni és megtalálni a ritmust és a sebességet.Azt gondolom, hogy az autónk eléggé versenyképes és ezt a hétvége alatt szeretném kihasználni. Háromszor mentem át a shakedown szakaszon, a beállítások megváltoztatása nélkül. Normál esetben ha nem kell változtatni a beállításokon akkor az általában jó előjel a futamra.

Shakedown eredmények:

1. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris 3:03.5 p
2= Sébastien Ogier Ford Fiesta +0.3 s
2= Thierry Neuville Hyundai i20 +0.3 s
4= Kris Meeke Citroën C3 +0.7 s
4= Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +0.7s
6. Hayden Paddon Hyundai i20 +0.8 s
7= Ott Tänak Toyota Yaris +1.0 s
7= Esapekka Lappi Toyota Yaris +1.0 s
9. Dani Sordo Hyundai i20 +1.4 s
10. Teemu Suninen Ford Fiesta +1.9 s

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ