Ogier, Evans, Rovanperä – Toyota Gazoo Racing WRT 2020 – Hivatalos!

Ogier, Evans, Rovanperä – Toyota Gazoo Racing WRT 2020 – Hivatalos!

MEGOSZTÁS

A Toyota Gazoo Racing WRT hivatalosan is megerősítette pilótáit 2020-ra:

Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä személyében!

Tommi Mäkinen csapatvezető:

Nagyon elégedett vagyok ezzel a pilótafelállással, amelyellel a következő évadban fogunk versenyezni. Úgy gondolom, hogy remek potenciál  rejlik a csapatunkban, amellyel jövőre több bajnoki trófeát is meg fogunk célozni. Tudjuk, hogy mennyire „erős” Sébastien és mindannyian várakozással tekintünk arra, hogy együtt dolgozzunk vele és Juliennel. Azt gondolom, hogy egy többszörös világbajnokot sikerült a csapatunkhoz vonzanunk, az sokat elmond az eredményeinkről, amelyeket ilyen rövid idő alatt sikerült elérnünk. Elfyn egy olyan sofőr, akit egy ideje figyelek. Láttuk, hogy gyakorlatilag bármilyen felületen képes a győzelemre, vagy szükség esetén jól teljesítve, fontos pontokat is meg tud szerezni. Gyakorlatilag kis srác korától fogva ismerem Kalle-t és az első perctől tudtam, hogy van benne valami különleges. Még sokat kell tanulnia, de azt hiszem készen áll erre a lépésre. Szeretnék köszünetet mondani Ottnak és Martinnak, Jari-Mattinak és Miikkanak, valamint Krisnek és Sebnek mindazért, amit tettek a csapatunkért. Minden jót kívánok nekik a jövőben.

Sébastien Ogier

Nagyon örülök annak, hogy csatlakozom ehhez a csapathoz. Ez egy új kihívás a számomra, amit nagyon várok. Már 2016 végén beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha, de akkor nem sikerült. Tele vagyok várakozással, hogy elkezdjem a közös munkát egy olyan ikonikus márkával, mint a Toyota, valamint gyermekkori bálványommal Tommi Mäkinennel. Az a tervünk, hogy együtt sikeresen megpróbáljuk megnyerni a világbajnokságot. Érdekes a felállásunk: nagyon jól ismerem Elfynt, mivel már korábban dolgoztunk együtt. Biztos vagyok abban, hogy a csapat hasznára lesz, míg Kalle is sok dolgot letett már az asztalra a raliban. Mindketten bizonyították kivételes tehetségüket, ami lépésről, lépésre javulni fog. Mindhárman újak vagyunk a csapatban, így nagy kihívás lesz az autó és minden más megtanulása.

Elfyn Evans

Csatlakozásom a Toyota Gazoo Racinghez egy remek alkalom a számomra. Nagy izgalommal várom a közös munkát. A csapat nagyon sikeres a három évvel ezelőtti visszatérésük óta, amiből én is szeretném kivenni a részemet. Tommi [Mäkinen] is egy nagyon sikeres pilóta, és ki ha ő nem tudná, hogy mit kell tenni ezen a szinten. Nagyon jó volt vele eddig minden együtt töltött pillanat. Nagyon várom, hogy jobban megismerjem a csapatot a következő évadra felkészülés közben. 2019. egy igazi hullámvasút volt a számomra. Három futamot ki kellett hagynom sérülés miatt, míg több futamon is sikerült jól teljesítenem, amit a számos szakaszgyőzelem és a dobogós pozíciókért folyó harc is jelzett. Szeretnék fejlődni és tovább lépni, futamokat nyerni, feltérképezni, hogy milyen lehetőségeim vannak ebben a fejezetben. Nagyon örülök, hogy ismét együtt tudunk majd dolgozni Sébastiennel, akivel köszönhetően tapasztalatának és az elért sikereinek nagyszerű lesz együtt dolgozni.

Kalle Rovanperä

Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhattam a csapathoz. Azt gondolom, hogy minden fiatal rally pilóta célja, hogy egyszer World Rally Car-t vezethessen, ennek a kapujában állok én jelenleg. Nagyon boldog voltam már évekkel ezelőtt is amikor Tommy bizalmát élvezve tesztelhettem az autót és most gyári pilóta lehetek. Biztos vagyok abban, hogy a következő év tele lesz kihívásokkal. Meg kell tanulnunk az autót, ami a legnagyobb kihívás lesz és a versenynaptárban is új futamok lesznek. A kezdetek a tanulásról fognak szólni, az autó, a sebesség és minden ami ehhez kapcsolódik. Azt hiszem, hogy Seb és Elfyn nagyon jó csapattársaim lesznek, köszönhetően a tapasztalatuknak. Szeretnék sokat tanulni tőlük és nagy öröm a számomra, hogy egy csapatban versenyezhetünk.

Fotó: https://toyotagazooracing.com/

******

Jari-Matti Latvala:

Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a csapatnak a három nagyszerű évért és a közösen elért sikerekért. Jelenleg azon dolgozom, hogy néhány 2020-as WRC futamon rajthoz tudjak állni. Nagy köszönet a rajongóinknak a támogatásukért.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ