Köszönjük Elfyn Evans! – M-Sport Ford WRT

Köszönjük Elfyn Evans! – M-Sport Ford WRT

MEGOSZTÁS

Az M-Sport Ford szeretne elköszönni Elfyn Evans-től, aki elszerződik a csapattól a 2020-as FIA Rally Világbajnokság kezdte előtt. A walesi pilóta már régóta tagja az M-Sport családnak és tökéletes a példája a Ford „ A ranglétra lehetőségei” programjának.

Evans, karrierje korai szakaszában, az elsőkerék-meghajtású Fiesták kormánya mögött lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Ford Fiesta Sport Trophy sorozatban, miközben az Egyesült Királyságban és Írországban számos bajnokságot nyert, mielőtt 2012-ben a FIA WRC Akadémia világbajnoki sorozatába került.

A Ford Fiesta R2-vel négy egymást követő futamgyőzelme után, a következő szezonban Evans bajnoki címet szerzett, az újonnan elindított EcoBoost- meghajtású Ford Fiesta R5-sel, egy WRC futam lehetőségével.

2014-ben vezette első alkalommal  a Ford Fiesta RS WRC-t versenykörülmények között, köszönhetően remek WRC2-s teljesítményének, megszerezve első dobogós pozícióját, majd 2015-ben vezette első futamát.

A világbajnokságtól egyéves  távollétet követően a walesi pilóta 2017-ben bizonyítástól fűtve tért vissza és érte el legjobb szezonját, miután megszerezte első futamgyőzelmét és fontos szerepet játszott az M-Sport gyártói világbajnoki címének megszerzésében.

A győzelemmel és kilenc pódiumával Evans öregbítette a Fiesta és saját hírnevét a sportág egyik legizgalmasabb és legversenyképesebb időszakában.

Az M-Sport Ford nagy sikereket ért el Evans-szel, az egész csapat egyemberként kíván neki szerencsét a pilóta előtt álló kihívásokhoz.

Malcolm Wilson – OBE ügyvezető igazgató: Az elmúlt tíz évben a szemem láttára vált a világ egyik  legjobb pilótájává Elfyn a Ford Fiesta kormányai mögött. Ő a tökéletes példája annak, hogy egy fiatal pilóta, hogyan járhatja végig a Ford „A ranglétra lehetőségei” programját. A legjobbat kívánom neki a jövőben. Szerettük volna a csapatban tartani 2020-ra, de sajnos ez nem sikerült. Ennek ellenére rendkívül büszke vagyok mindenre, amelyet közösen értünk el és arra, hogy az M-Sport szerepet játszott a fejlődésében. Elfyn kulcsfontosságú szereplőjévé vált a sportágunk legmagasabb szintjén és magától értetődik, hogy mindig az M-Sport család tagja lesz.

Richard Millener – csapatvezető: Elfynt nagyon régóta ismerem, nagyjából együtt dolgoztunk a ranglétra valamennyi fokán. Az első Ford Fiesta Sport Trophy futama óta, ragyogó látni, hogy a világ egyik legjobb pilótájává nőtte ki magát, megjárva a legmagasabb csúcsokat és mélységeket. Malcolm sokat tett  Elfyn karrierjéért, aki most élete formájában van ebben a pillanatban. Nem meglepetés, így, hogy mindent elkövettünk, azért, hogy a csapatunkban tudjuk tartani. Tudtuk, hogy nehéz lesz, s végül nem is jártunk sikerrel. Mindnyájan büszkék vagyunk rá, hogy milye messzire jutott és sok szerencsét kívánunk neki az elkövetkező évre

Elfyn Evans: Az M-Sport Ford csapata töltötte ki eddigi a pályafutásom. 2007-ben kezdtem el a Fiesta ST-vel versenyezni. Azóta az M-Sport által fejlesztett Fiesta minden specifikációjával versenyezhettem  a Fiesta WRC-ig. Sikerült több hihetetlenül tehetséges és motivált emberrel találkoznom, akik közül többen életem végéig a barátaim lesznek.  Nagyon sokkal tartozom ennek a kicsi, de szenvedélyes csapatnak. Elviszek magammal néhány nagyszerű emléket és örökké hálás leszek azokért a lehetőségekért, amelyeket Malcolmnak és mindenki másnak köszönhetek, akik segítségével átléphettem a Dovenby Hall küszöbén. Köszönök mindent és sok sikert kívánok az elkövetkező évekre.

M-Sport Media

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ