Kristoffersson harmadik idei győzelmét aratta – FIA WRX Silverstone – SpeedMachine

Kristoffersson harmadik idei győzelmét aratta – FIA WRX Silverstone – SpeedMachine

MEGOSZTÁS

Johan Kristoffersson idei harmadik futamgyőzelmével zárult az első silverstonei FIA WRX Supercar futama. A döntőben Kristoffersson mellé Andreas Bakkerud és Sebastien Loeb állhattak fel a dobogóra. Kristoffersson tovább növelte így az előnyét a világbajnoki pontversenyben.

A mezőnyben magyar pilótáért is szoríthattunk Kárai Tamás személyében. Tomi a 23 fős világbajnoki mezőnyben a 19. helyen zárt. Gratulálunk!

Az első elődöntőben Kristoffersson és P. Solberg egymás mellől indultak  el a rajtrácsról… azonban a regnáló svéd  világbajnok hibázott és felöklelte csapattársát… az első kanyar gumi bálájának ripityára rombolását követően piros zászló következett, majd a megismételt rajt után nem sokkal  Solberg félreállt a sérült VW Supercarral…

Johan Kristoffersson: Egyszerűen nem értem, hogy a mi a helyzet a szombati teljesítményemmel. Úgy néz ki, hogy vasárnapi ember vagyok. De nem bánom, mert a döntőt vasárnap rendezik.  

A tegnapi nap nagyon bonyolult volt, bár nem voltunk nagyon messze. Csatában voltunk.  A mai Q3 és Q4 után remek érzés volt vezetni a futamot az elődöntő egyes rajtkockájában. De a dolgok nem alakultak simán…

Még az elődöntő előtt rádió problémáim voltak, nem hallottam a spottert. A fiúk kitaláltak valamit a hiba elhárítására, ami okozott némi stresszt. Azután eljutottunk az első kanyarhoz. Sikerült a lehető legjobban rajtolnom, de megérintettem Pettert, majd belerongyoltam a gumifalba… őszintén szólva nem ez volt a terv.

A verseny újraindítása után minden a legnagyobb rendben volt. Nagyon ideges voltam az autó miatt, de jól minden jól működött.  A döntő előtt volt egy kis időnk, az autóra, de a világ legjobb szerelőcsapata állt mellettem és fantasztikusak voltak. Nem tudom, hogy miért, de a döntő első felében nem éreztem a megfelelő ritmust és Andreas [Bakkerud] is a nyomomban loholt. Több helyen is komolyan csúszott, nagyon pontosnak és óvatosnak kellett lennem. 

A döntő második felében csak azt mondogattam magamnak, hogy jól van, csak össze tudjuk rakni ezeket a köröket. Ezt tettem és működött. Az utolsó körben a jóker tökéletesre sikeredett. 

El sem tudom, mondani, hogy mennyire boldog vagyok. Ez egy rendkívül stresszes óra volt, de a PSRX Volkswagen Sweden színeiben megszereztük a győzelmet és több nagyon fontos pontot és ez most a legfontosabb és csak ez számít ebben a pillanatban. 

A futam végeredménye:

1. Johan Kristoffersson                        4:00.899 p
2. Andreas Bakkerud                           4:01.758 p
3. Sébastien Loeb                               4:02.245 p
4. Mattias Ekström                              4:02.848 p
5. Niclas Grönholm                             4:04.731 p
6. Kevin Hansen                                 4:30.882 p

A pilótai pontverseny állása:

1. Kristoffersson            105p
2. Loeb                              91p
3. Bakkerud                       83p
4. Ekström                         80p
5. Solberg                         80p
6. Timmy Hansen               71p

A csapat bajnoki pontverseny állása:

1. PSRX Volkswagen Sweden              185p
2. EKS Audi Sport                              163p
3. Team Peugeot Total                       162p

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ