Ötből öt autójával ért célba a Korda Racing Szombathelyen

Ötből öt autójával ért célba a Korda Racing Szombathelyen

MEGOSZTÁS

Újabb sikeres hétvégét zárt a Korda Racing az Országos Rally Bajnokságban, a csapat valamennyi párosa a célban fejezte be a szezon első murva versenyét, a szombathelyi Iseum Rallyt.

 

Idén is komoly próba elé állította az Országos Rallye Bajnokság mezőnyét a szezon első murvás állomása, ezúttal a bajnoki futam rajta előtt hullott nagy mennyiségű okozott fejtörést a versenyzőpárosoknak. A Korda Racing párosai azonban derekasan állták a sarat, agy végül minannyian értékes bajnoki pontokkal tértek haza.

 

„Elégedettek lehetünk, hiszen valamennyi autónk célba ért.” – kezdte értékelését Korda Erik. „Nem mondom, hogy nem maradt bennünk hiányérzet, mert az ötből négy esetben végezhettünk volna előrébb is egy pici szerencsével, de idén is nagyon nehéz verseny volt a szombathelyi. Ami az R5-ös párosainkat illeti, a dobogóról ugyan lecsúsztunk, de bőven vannak bíztató jelek, amire építhetnek a srácok a jövőben. Kazár Miki murván is szerzett szakaszgyőzelmet a Skodával, mint ahogy Velenczei Ádám is többször jelezte, hogy murván is képes felvenni az élmezőny tempóját, a power stagen autózott harmadik ideje jó példa erre. Sajnos Ádámék számára nehezen indult a verseny, a 21. helyről kellet megkezdeni a felzárkózást, ehhez képest a hetedik helyig kapaszkodtak fel és a záró szakaszon extra pontot is szereztek így megőrizték harmadik helyüket a bajnokságban. Mikiék kiheverték a miskolci esést, az első nap dobogós helyen zártak, vasárnap voltak másodikak és ötödikek is, végül a negyedik helyen érkeztek célba. A lényeg, hogy mindketten nagyon sokat tanultak a hétvégén, az autókat pedig karcmentesen hozták célba. Remek versenyzéssel feledtette miskolci balesetét Hevesi Pisti is, aki az utolsó méterekig harcban volt az ORC abszolút első helyéért, amelytől kevesebb, mint 3 másodperc választotta el a célban. Hadilábon állt a szerencsével közönségkedvenc párosunk, Vizelli Karesz és Nagy Péter tízből nyolc szakaszt nyert meg, de az utolsó gyorsaságin leszakadt a hátsó híd. A srácok azonban nem adták fel, behozták a célba az autót, amiért a kategória harmadik hely lett a jutalmuk. Nagy öröm, hogy győzelemmel ünnepelte visszatérését a Rallye2-be Balics Ákos és Borsfai Dávid, ráadásképp pedig a 2WD kupában is behúzták a második helyet. A folytatásban visszaváltunk aszfaltra, június előbb irány Horvátország, majd egy hét múlva újra itthon, Székesfehérváron szállunk harcba, a hónapot pedig Csehországban zárjuk.”

 

Iseum Rally – ORB-ORC végeredmény:

1. Turán Frigyes/Bagaméri László – Hyundai i20 R5 1:13:32.9

2. Vincze Ferenc/Farnadi Ágnes – Ford Fiesta R5 +31.9

3. Ranga Péter/Holczer Dániel – Skoda Fabia R5 +33.0

4. Kazár Miklós/Tóth Zsolt – Skoda Fabia R5 +48.5

7. Velenczei Ádám/Szedõ Csaba – Hyundai i20 R5 +1:20.1…

11. Hevesi István/Bottyán János – Mitsubishi Lancer Evo6 +2:00.0 (kategória 2. hely)…

31. Vizelli Károly/Nagy Péter – Lada VFTS +17:24.1  (kategória 3. hely)…

 

Iseum Rally – Rallye2 végeredmény:

1. Krehlik Nándor/Madarász Szabolcs – Lada VFTS 1:04:29.0

2. Ráti Gergő/Borók István, Ford Escort Mk2 +1:02.7

3. Trencsényi Vince/Molnár Zsolt, Ford Fiesta R2T +1:04.3…

16. Balics Ákos/Borsfai Dávid, Honda Civic VTI +9:20.0 (kategória 1. hely)…

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-HÍD Építő Zrt., Penta Általános Építőipari Kft, Siva Group Zrt, MÁDA Plusz Kft, Stravia Kft, ENEOS Motorolaj – Szakál-Met-Al Kft., HERTZ – Mercur Rent a Car Kft, REVO-TEC Gépipari Kft, Szerszámbróker Kft, StapleCare Kft, Music Engine Kft, MNR Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft, Keviép Építőipari és Szolgáltató Kft, Corax-Bioner ZRt, Auto-Szoft Kft, Euroaszfalt Kft., Betonútépítő, Lánchíd 19 Hotel, Blaora Kft, RAORG Translog Kft, FEOL Industrial Automation Kft, Alexovics Kft, Sinus-Networks Kft, Start Complex Service Kft., Verbis Kereskedő és Szolgáltató Kft, Stefani Kft, FKZ-Tools Kft, VIWA Vitaminvíz, Ventil Épületgépész, Young B.T.S. Kft., Equicom Kft,  A. S. S. Kft, T-NC Technika, Muzsai Metall Kft, Industrial Electro Service Kft, Szalai International Kft, Szirt Bau Kft, Doktor Természet Kft, Steinerbrunner Győző, Rábakert, Régió Center Kft, Prémium Szerszámker Kft, Master-Pharma Kft, Al Oliva Kft, Pápai Beton Kft, Travel 4 You, Csősz Trans Kft, Hyundai WIA, Origo CNC, Eftech Kft, Lead Design, Wimmer Trans Kft, L&L Trans Kft, Inter Cars, Közmű-Alagút Zrt., Forvett Kft.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ