Kovács Antal – Istovics Gergő – 9. Santa Domenica Rally Show

Kovács Antal – Istovics Gergő – 9. Santa Domenica Rally Show

MEGOSZTÁS

Kovács Antal-Istovics Gergő
Ford Fiesta R5
Speed Rally Team

9. Santa Domenica Rally Show

Nos 2018 november vége felé, ismét immár 6.-ik alkalommal a horvátországi Samobor felé vette a kis csapatunk az irányt.
A verseny rendezőivel igen jó kapcsolatot ápolunk ,és miután a Mecsek Rally-n személyesen hozták el a meghívót a rendezvényükre, így idén sem volt kérdés, hogy tiszteletünket tesszük az amúgy fantasztikusan megrendezett Show-n.
A nevezési lista közzétételekor láttuk, hogy igen erős mezőnybe fogunk csöppeni, mindezt garantálta a 13 db R5-ös kategóriájú versenyautó ,melyek nagy részét Top Pilóták hajtják a különböző bajnokságokban. Összesen 105 autó vágott neki a megmérettetésnek és a mezőny igen színes volt 6-7 országból érkeztek a résztvevők.

 

A szombati shakedown ( bemelegítő futam) után a 6.-ik legjobb időt írtánk a nevünk mellé. Bíztató volt ,hogy tized másodpercekre voltunk egymástól, és ez vasárnapra igen szoros küzdelmet ígért. Szombat este még megvolt a rajt ceremónia ,ami egy igazi jamboree tűzijátékkal, láng effektekkel egyszóval idén is megadták a módját. Sajnos egész héten nézegetve az időjárás előre jelzéseket láttuk, hogy minimális az esélye a száraz napos időnek. Nem is kellett csalódnunk, mert vasárnap már arra ébredtünk, hogy az eső folyamatosan esik, igazi szomorú időjárást „varázsolva”.

A felgyülemlett sár és a rengeteg pocsolya miatt a gumitaktikán legalább nem kellett sokat gondolkozni, reggel mindjárt gumivágással kezdték a fiúk a napot, hogy alkalmas legyen a nagy sárra és a várhatóan nagy tócsákra.

Az első szakaszon mindjárt egy 2.-ik idővel nyitottunk és meglepődve tapasztaltuk, hogy egész nagy különbségek alakultak ki, így kicsit megnyugodhattunk, mert az üldözőink tisztes távolságban voltak mögöttünk. A 2.-ik szakaszon tartottuk a 2.-ik helyezésünket, és a versenyt vezető Osztrák Simon Wagner mindössze 3,3 mp-re volt előttünk a 2 gyorsasági után. Megbeszéltük, hogy sietni kell, és akkor meglehet az esély akár a győzelemre is, azonban az egyre jobban elhasználódott pályához, valamint az extrém sárhoz az osztrák riválisunk jobban tudott alkalmazkodni, így meglépett és kiépített 7,8 mp előnyt velünk szemben. Azonban a 2.-ik helyünk itt már nem forgott veszélyben, így az utolsó mindent eldöntő szakaszra ,már „csak” egy biztonsági menetelt terveztünk, hiszen reális esélyünk a győzelemre csak akkor lett volna, ha hibázik az osztrák srác. Azonban ezt a luxust nem engedte meg magának, így a célban egy abszolút 2.-ik helyezést ünnepelhettünk.

Az autó hibamentesen tette a dolgát, melyet, ezúton is köszönünk a szerviz csapatunknak. Valamint köszönet a rengeteg szurkolónak akik ebben a zord időben is kitartottak és szurkoltak nekünk.

Összeségében egy rendkívül jól szervezett versenyen vettünk részt, a szervezők ismét kitettek magukért, melyben rengeteg munkájuk volt.

A hab a tortán , hogy a második helyezés mellett a leglátványosabb ugratásért is kaptunk egy különdíjat, így tele élményekkel tértünk haza Horvátországból.

Jövőre veletek ugyanitt!

Sokat nem pihenünk hiszen pár nap és az év végi „kötelező” bulifutammal a Mikulás Rallyval zárjuk az idei esztendőt Veszprémben.

Várunk mindenkit a pályák szélére ott is!

Photo: MGR Images

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ