Keményen megdolgoztatta Bugac a terepralis mezőnyt

Keményen megdolgoztatta Bugac a terepralis mezőnyt

MEGOSZTÁS

Vasárnap véget ért a tereprali CEZ/I.O.B.C./Országos Bajnokság első és második fordulója. Míg a motorosok és a quadosok pontot tettek a bugaci küzdelmük végére, addig az autós, kamionos és side by side mezőny az OB keretein belül a második felvonást is letudta.

Az autós mezőnyben Zdenek Porizek és Pavel Vaculík bizonyult a leggyorsabbnak, de a magyarok is derekasan helytálltak: Varga Imréék másodikként végeztek a versenyfutásban. Miroslav Zapletal – aki az előző nap erőnyerője és bajnokság toronymagas esélyese – egy technikai hiba miatt kénytelen volt feladni a harcot.

A kamionosok között Kovács Miklósékat senki nem tudta megállítani, Keczán István és Merkovics Viktor előtt meggyőző előnnyel húzták be a futamot. A buggyknál Tomasz Bialkowski és Dariusz Baskiewicz párosa bizonyult a leggyorsabbnak, szorosan a nyomukban végzett a technikai problémákat levetkőző, és felszabadultan autózó Kovács György – Csató Attila duó, míg Ivo Sevcik és Ladislav Zavtrálek ezúttal csak a harmadik helyre tudott odaérni.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy egész hétvégén a motorosoknak volt a legnehezebb dolguk, hiszen az ő küzdelmük három napon át tartott, mellette pedig még az autók és a kamionok által kijárt pálya is nehezítette a dolgukat. A megterhelő hétvégét a 450 cc- osztályú motort hajtó Jan Hudák nyerte, a kategória második, harmadik helyére Horváth Lajos és Klíma Gábor ért oda, míg a 450 cc+ osztályban Martin Dobis győzött, megelőzve Jozef Oprchalt és Holonics Nándort.

A szintén három napig versengő quadoknál Heiszer Károly megtartotta előnyét, és magabiztosan megnyerte az első fordulót. Mögötte Sandra Ulrichová és Gombás Attila sorrendben zárult az év első futama.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ