Jól kezdte a szezont a HQ Racing

Jól kezdte a szezont a HQ Racing

MEGOSZTÁS

A múlt hétvégén megrendezett STEELVENT Salgó Rallyval ha jelentős késéssel is, de végre útjára indult a hazai ralibajnokság. A versenyen természetesen a HQ Racing is képviseltette magát, a Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor páros a negyedik helyet szerezte meg a Peugeot 208 Kupában.

A Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor duót mindössze 0,6 másodperc választotta el a dobogótól a Salgó Rali végén, Beni azonban egyáltalán nem tűnt elégedetlennek a célban. “Örülök, mert teljesítettük, amiért jöttünk, behoztuk az autót a célba, pedig nem volt egy könnyű verseny, már csak az időjárás miatt sem. Három gyorsaságin kellett mennünk összesen háromszor, nekem a középső 26 kilométeres tetszett a legjobban, nehéz volt, technikás, tele ritmusváltásokkal.

Az első kör nagyon balszerencsésen alakult számunkra, a hosszú gyorson beragadt a kézifék, aztán Gábornál elment az átbeszélő, összesen nagyjából négy perc maradhatott bent. A következő gyorsasági előtt ráadásul kereket kellett cserélnünk, ami elég sok időbe telt, mert nagyon nehezen jött le a kerék, így végül kikéstünk.

A második kör nagyon jó volt érzésre is, és az időinkkel is meg voltunk elégedve. Az utolsó előtti gyorsaságin Hibjánék defektet kaptak előttünk, és mivel feltartottak, 15 másodpercet jóváírtak nekünk, így már a dobogóért harcoltunk. Az utolsó gyors előtti keréknyomás ellenőrzésnél kiderült, hogy van egy lassú defektünk, amit villámgyorsan ki kellett cserélnünk, viszont a gyorsasági rajtjánál épp váltott az óra, mire odaértünk, így késés miatt kaptunk 10 másodperc büntetést.

A végén 0,6 másodperccel maradtunk le a dobogóról, de összességében jó volt ez a verseny, sikerült célba hoznunk a kocsit, nem volt különösebb hiba vagy árokjárás, és nagyon értékes kilométereket és értekes tapasztalatokat szereztünk,” – összegzett Beni a célban.

A HQ Racing párosa számára most egy kis pihenő következik, de három hét múlva, augusztus 15-16-án várja őket a Miskolc Rali, ahol ismét összecsapnak a Peugeot 208 Rally Cup Hungary mezőnyével.

©2020 Tereprali.com | Rally-Raid Network | Lisbon – Budapest

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ