Fényár és dobogóeső a Hungaroringen

Fényár és dobogóeső a Hungaroringen

MEGOSZTÁS

Délelőtt folytatódott az autós gyorsasági bajnokság zárófordulója, két verseny és egy időmérő ma a penzum. A vasárnap rögtön egy futammal indult a mezőnynek, a formaautósok indián nyarat idéző körülmények között kezdtek bele a munkába.

A Gender Racing Teamnél Rónai Tamás szenzációs rajtot vett, hamar az élre állt, négy kör erejéig vezette is a versenyt. Majd menetrend szerint érkezett a rivális az erősebb autójával, aki a teljesítménykülönbséget kihasználva nemes egyszerűséggel kikerülte őt.

„A forgatókönyv most sem változott, jó volt a rajt, néhány körig az elején mentem. Legfőbb ellenfelünk próbálkozott a beszúrással, a pálya középső részén csatázgattunk. A második kanyar utáni kigyorsításon aztán erőből megelőzött, utána már nem tudtam vele versenyezni. A legfőbb célunk ezúttal is a saját tempónk maximális kiaautózása volt. Konstans időkre vagyunk képesek, jó az autót vezetni, élvezek minden pályán töltött percet. Várom már a délutáni etapokat!”

Stern Roland küzdelmes versenyen van túl. A régebbi specifikációs Renault-t hajtó Roli a startnál jól jött el, utána viszont jelentős hátrányt összeszedve a Renault értékelés második helyére esett vissza. A futam felétől azonban sikerült magasabb fordulatszámra kapcsolni és fokozatosan közelebb kerülni.

„Igyekeztem nagyon, bár győzni sajnos nem sikerült, ennek ellenére jót harcoltunk, élveztem. A futam első részében nem volt igazán jó a tempóm, később megjött a mechanikai tapadás. Körről körre loptam a távolságot, de mielőtt ténylegesen kihasználhattam volna a támadópozícióm, mentenem kellett. Az előttem haladó nagyon mély féktávot vett, én pedig az ütközést elkerülendő túl szélesen hajtottam rá egy rázókőre, ami kiforgatott. Így ezzel ezt a versenyt elbuktam, de bíztató a továbbiakra nézve az, amit az autóban tapasztaltam!”

Folytatás délután 14h-kor kvalifikációval, utána pedig következhet a bajnokság és az év utolsó futama!

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ