Első hazai versenyén az új autójukkal Botka Dávidék

Első hazai versenyén az új autójukkal Botka Dávidék

MEGOSZTÁS


Botka Rally Team

Országos Rallye Bajnokság, 51. Aquaprofit Mecsek Rallye
2017.10.12. – Magyarország, Pécs
Első hazai versenyén az új autójukkal Botka Dávidék

A horvátországi győzelem után egyből eldöntötte a Botka Rally Team versenyzője, hogy az 51. Mecsek Rallye lesz a következő futam, ahol elindulnak a Skoda Fabia R5-ös autójukkal. A 44.Croatia Rallye-n elért tempót szeretné a pécsi pályákra is átmenteni Dávid és akkor a hazai közönség is szép és gyors autózást láthat a főként külföldön versenyző csapattól.

Botka Dávidék kihagyták az olasz EB futamot és a szezonzáró, lett murvás versenyen sem álltak rajthoz az ERC sorozatban. A sok kudarc után autót váltó pilóta az új kocsit Pécsen mutatja be először a hazai népes rally rajongó társadalomnak. „Természetesen nem igazán beszélhetünk premierről, hiszen nagyon sok hasonló autó indul a magyar bajnokságban, mégis egy kis izgalommal vagyunk a verseny előtt, hiszen az utóbbi két év technikai gondjai után végre egy olyan autóval tudunk elindulni egy magyar OB futamon, amivel eddig semmi gondunk nem volt, és amivel tényleg versenyképesek tudunk lenni.” – kezdte Dudu.

Legutoljára négy évvel ezelőtt és még Mitsubishivel versenyzett itt a pilóta. Akkor dobogóra tudott állni… „Szeretem a pécsi versenyt! Jó dolog a prológ a Pécs Pláza mellett. Remélem, sokan eljönnek megnézni a mezőnyt. Szombaton nagyon komoly, tempós pályák várnak ránk. Három olyan szakasz is van, ahol még korábban nem autóztam. Örülök ennek, szeretem a kihívásokat! A többi pályát kedvelem és úgy gondolom, hogy képben is vagyok velük. A vasárnapi két szakasz már mindenki számára unásig ismert, mégis érdekes lesz ezeken a gyorsokon is mennünk.”
„Az autónk tökéletes volt az előző versenyen is. Most, a futam hetében teszteltünk. A difi adta meg magát, így a teszt tökéletesre sikerült, hisz inkább ott, mint élesben menjen tönkre valami. Remélem, hogy technikai gondok nélkül tudunk egy jót autózni. Kíváncsi vagyok, hogy hova fogunk eljutni.” – folytatta Dávid.

A napokban ünnepelte születésnapját a navigátor, Mesterházi Márk. „Szemtelenül fiatal még, de szerencsére ennek ellenére nagyon precíz, nagyon pontos navigátor” – mondta nevetve Dudu. „Remélem, jó eredménnyel tudjuk megünnepelni a születésnapját!”

Az eredetileg a naptárban szezonzáróként szereplő, de az elmaradt Budapest Rallye helyett novemberben tartandó egri futam miatt ’csak’ utolsó előtti versennyé váló Mecsek Rallye-n 16db R5-ös páros vág neki a kilométereknek. A horvát győzelem után a Botka-Mesterházi duó megkapta a nemzeti prioritást, így a bajnokságtól függetlenül az előkelő 6-os rajtszámmal indulhatnak a pécsi megmérettetésen.

Péntek délutántól mindenkit várunk az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye-n!

Kövessen minket facebook oldalunkon!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ