Az M-Sport főnökeinek tetszik Tänak debütáló ötödik helye

Az M-Sport főnökeinek tetszik Tänak debütáló ötödik helye

MEGOSZTÁS

Ott Tänak ötödik helye a múlt heti Rallye Monte-Carlo futamán lenyűgözte az M-Sport Ford csapatának vezetőségét.

Az észt versenyző a Ford Puma Rally1-gyel első versenyén az összetett harmadik helyig jutott, de visszacsúszott az ötödik helyre, miután a második napon kormányproblémák lassították az autó előrehaladását. Tänak számára a csúcspontot a Wolf Power Stage-en elért második helyért járó négy pont jelentette. A #8-as autó mindössze hat tizedmásodperccel maradt el Kalle Rovanperä mögött, aki megszerezte a szakaszgyőzelmet és így öt bónuszponttal zárta a Montét.

A 2019-es világbajnok bizakodóan nyilatkozott az öt év utáni első rallye után az M-Sporttal. Így nyilatkozott: “Általánosságban jó hétvégénk volt, sokat tanultunk és értékes kilométereket teljesítettünk.”

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson is csatlakozott ezekhez az érzésekhez, mondván: “Ott okos ralit vezetett. Tudjuk, hogy van még tennivalónk, de az tetszik, hogy nem jön be a csapathoz, hogy azt mondja, több erőre van szükségünk. Sok minden, amit tennünk kell, beállítási dolgok.”

Wilson és Millener elégedett volt Tänak debütálásával.
Rich Millener csapatfőnök elismerően szólt  a Col de Turini harmadik és egyben utolsó szakaszán nyújtott teljesítményéről.

“Az utolsó szakasz (Power Stage) nagyszerű jele volt annak, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne” – mondta Millener. “Természetesen jó lett volna dobogós helyezést elérni, de nem így alakult. Nagyon elégedettek lehetünk a visszajelzésekkel és az itt látott teljesítménnyel.”

Tänak fókusza most a svédországi teszt előtti időszakra vált át a második forduló előtt. Az észt versenyző az Otepää Rallyn fog rajthoz állni az umeå-i versenyre való felkészülés jegyében.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ