Neuville frusztrált a Rallye Monte-Carlo problémái miatt

Neuville frusztrált a Rallye Monte-Carlo problémái miatt

MEGOSZTÁS

A Hyundai elsőszámú pilótája, Thierry Neuville elárulta, hogy a múlt heti Rallye Monte-Carlo során bizonyos pontokon “erőtlennek” érezte magát.

A belga pilóta a harmadik helyen végzett a szezonnyitón, és ezzel a dobogó alsófokát szerezte meg a Toyota Gazoo Racing riválisai, Sébastien Ogier és Kalle Rovanperä mögött.


Annak ellenére, hogy Neuville elismerte, hogy “nem tudott többet tenni” a francia Alpokban rendezett több gyorsasági szakaszokon, mindössze két szakaszt tudott megnyerni. Ez többszörösen is frusztrálta ez a teljesítmény a szakaszok végén, és i20 N-es csapattársai, Dani Sordo és Esapekka Lappi – akik a hetedik és nyolcadik helyen végeztek – is hasonló érzéseket tápláltak.

“Általánosságban azt hiszem, elégedettnek kell lennünk a végeredménnyel, már csak azért is, mert a rali elején láttuk, hogy úgy tűnik, nem igazán tudtuk követni a többiek tempóját” – mondta Neuville. “Hiába próbálkoztunk, sosem tudtunk igazán jó időket autózni. Mindig csak pár másodperces lemaradásban voltunk, folyamatosan időt veszítettünk.”

Az utóbbi idők egyik legszárazabb Rallye Monte-Carlo-ján hátrányuk okát Neuville részben az erős gumikopásnak tulajdonította

“Az egész hétvégén a többiekhez képest nagyon sokat koptak a gumijaink, és hiányzott a sebesség” – magyarázta. “Még ha néhány ponton kockáztatunk is, nem tudtunk a többiekhez felzárkózni.”

“Csapatként valószínűleg nem számítottunk arra, hogy a körülmények [ennyire] szárazak lesznek, és inkább [egy normál] Monte-Carlóra készültünk, ahol puhabb beállításokat kíván . A végén ez nem jött össze. Néha egy kicsit erőtlennek éreztem magam.”

Előre tekintve Neuville és csapata a következő, svédországi fordulóra való felkészülésre koncentrál, ahol a rajtpozíció várhatóan döntő lesz. Mivel Ogier nem indul az Umeå-ban megrendezésre kerülő viadalon, így Rovanperä mögött a második helyről rajtolhat majd Neuville.

“Nem tudom, mit fogunk látni Svédországban. Úgy értem, egyértelmű célunk, hogy a tempónknál legyünk, és ha lehet, legyen egy kis előnyünk – az jó lenne.

“Ahogy Kalle is említette, fontos lesz a raajtpozíció, szóval remélhetőleg jó körülmények között, egyenlő feltételek között versenyezhetünk, az még szórakoztatóbb lenne.”

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ