Adam Raga Behúzta! – Háfra Zsolt fényképes beszámolója az X-Trial Budapestről

Adam Raga Behúzta! – Háfra Zsolt fényképes beszámolója az X-Trial Budapestről

MEGOSZTÁS

Budapest először rendezett FIM X-Trial Világbajnoki fordulót, melyet Adam Raga nyert. A spanyol lenyűgöző győzelmet aratott a Papp László Sportarénában 4000 néző előtt. 

A FIM X-Trial Világbajnokság budapesti záró futamán 9 versenyző szállt ringbe. Az első forduló után búcsúznunk kellett az újoncoktól. Luca Petrella (TRS), Gabriel Marcelli (Montesa) és Alexandre Ferrer (Sherco) nem fért be a top 6-ba.

Miquel Gelabert (Sherco) és Takahisa Fujinami (Repsol Montesa Honda) az 1. fordulóban a harmadik és negyedik helyet szerezték meg.

Benoit Bincaz (Scorpa) a szezonban a második dobogós helyét zsebelte be fokozatosan javuló teljesítményével. A második fordulója kitűnő volt, hiszen hét hibaponttal végzett legnagyobb  riválisa James Dabill (Beta) előtt.

A párizsi fordulóhoz hasonló végjáték kerekedett hazánkban is. A négyszeres világbajnok Jaime Busto-val került a fináléba, ahol revansot vett a két héttel ezelőtti vereségért. A TRS versenyzője mindkét fordulót megnyerve jutott a döntőbe.

Adam Raga (1.): ” Ez egy nagyszerű győzelem volt.Így a legjobb  lezárni a szezont. Az első két futamon vezettem , és megnyertem a döntőt is, bár ezt nem volt egyértelmű az utolsó akadályig, mert Jaime nagyon jó formában volt. Ezt azt mutatja, hogy valóban megérte keményen dolgozni a sikerért. “

Jaime Busto (2.): “Ez a második helyezés a párizsi győzelem után nagyszerű eredmény. Úgy döntöttem, hogy kockáztatok az utolsó szakaszban, hogy itt is a dobogó legmagasabb fokán állhassak, de sajnos nem sikerült. Mindazonáltal örülök, hogy így alakult. Az első körben nem voltam a legjobb formámban.”

Benoit Bincaz (3.): “Visszatérni a dobogóra az első szezonomban nagyon jó eredmény. Ma nagyon igyekeztem a legjobb formámat mutatni leginkább a második fordulóban. Ez elégnek bizonyult a harmadik helyhez.. A világbajnokság negyedik helyezettje lettem két dobogós eredménnyel. Ez több, mint amit vártam az első X-Trial-os idényemtől !”

 

A 2018-as világbajnok Toni Bou sajnos nem tudott részt venni sem a versenyen sem pedig a díjátadón. 2 ponttal előzte meg Adam Ragát.

Úgy gondolom hazánk ismét helyt állt! Lélegzetelállító show-t hoztak a rendezők a Sportarénába. Kovács Áron és Hegedűs “Hege” László speakerkedték végig az estét. A szünetben Hege a 20-szoros bike-trial bajnok csapatával meghódította a motorosok pályáját.

Remélem jövőre is hazánkba látogat a bajnokság!

X-Trial Budapest

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ