Esapekka Lappi élete formájában vezet Mexikóban!

Esapekka Lappi élete formájában vezet Mexikóban!

MEGOSZTÁS
2023 FIA World Rally Championship
Round 2, Rally Mexico
16 – 19 March 2023
Esapekka Lappi
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A délutáni körben Esapekka Lappi három, míg Sebastien Ogier és Dani sordo 1-1 szakaszt nyertek. A nap végére Lappi előnye 5.2 másodperc a futam hatszoros győztese Sebastien Ogier előtt. A két éllovast Evans, Neuville és Rovanpera tisztes távolból követik az éllovasokat.

A legjobb tízben négy WRC2 kategóriájú pilóta tanyázik Greensmith, Fourmaux, Lindhol és Kajetamovicz személyében.

Lappi: “Kicsit meglepődtem, de úgy értékelem, ahogy kell. Talán ez volt pályafutásom egyik legjobb napja. Mindig is abban reménykedtem, hogy az élen harcolhatok, de az, hogy versenyben vagyok és Séb-bel vagyok éles versenyben , erre nem számítottam. Nem igazán gondolkodtam azon, hogyan fog sikerülni ez a nap, de abban bíztam, hogy jó lesz a tempónk.”

Ogier:“Jó napunkvolt, és azt hiszem, boldogok lehetünk. Nem sok mást tehettünk, nem akartunk sok kockázatot, vállalni, nem akartuk így megközelítést ezt a rallyt. Azt hiszem, Esapekka nagyszerűen teljesített Ez a munka, nagyon jól sikerült neki a mai nap, de még hosszú út áll előttünk. A harc folyik, és holnap is ezt fogom tenni. Még mindig drukkolunk, de nem próbáljuk túlzásba vinni.”

Evans: “Rendben volt, de nem  voltunk olyan gyorsak, mint szerettük volna. Megvan az egyensúly a tempónl és az autó vezethetősége  között. Talán egy kicsit óvatosak voltunk bizonyos pontokon, de még mindig itt vagyunk. Hosszú még az út, nem igazán nézek semmilyen irányba. Egyelőre a saját munkánkra koncentrálunk.”

Neuville: “Dolgozom folyamatosan az autón. Eltört a bal első féltenhgely háza, és attól tartottunk, hogy a féltengely is eltörik, mert a zsír nagy része eltűnt. Minden szakasz után meg kellett javítanunk, nagyszerencsénk van, hogy itt lehetübj.”

Rovanperä – “Nagyon elégedett vagyok az ötödik hellyel. A korábbi években több időt veszítettünk, az első körben, és ma sem voltunk olyan messze, mint ahogy vártuk. Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, amit tudtunk. Most jobb a rajtpozíciónk, szóval holnap meg kell próbálnunk ezt jól kihasználni, és remélhetőleg meg kell küzdenünk azokkal a srácokkal, akik közel állnak hozzánk.”

Tänak: “Nehéz napunk volt. Volt más problémánk is, amelyit nem vettem észre ma reggel, úgyhogy most meg kell vizsgálnunk alaposan az autót. Még az R5-ösök némelyikével is küzdünk, szóval jó lenne, ha talál egy kis tempót.”

1. Lappi/Ferm – Hyundai i20 N Rally1
2. Ogier/Landais – Toyota GR Yaris Rally1 +5.3
3. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +30.1
4. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +39.8
5. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +59.7
6. Sordo/Carrera – Hyundai i20 N Rally1 +1:27.2
7. Greensmith/Andersson – Škoda Fabia RS Rally2 +3:50.1
8. Fourmaux/Coria – Ford Fiesta Rally2 +3:58.6

Hyundai Motorsport Media guide

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ