WRC Secto Rally Finland – SS2-SS10 – Tänak vs. Lappi

WRC Secto Rally Finland – SS2-SS10 – Tänak vs. Lappi

MEGOSZTÁS
Fotó: Hyundai Motorsport

Kilenc gyors várt a mezőnyre a futam első napján. Az időtervben szereplő kilenc szakaszból, végül nyolc került lebonyolításra, ugyanis biztonsági okokból az SS5 Lankamaa 2 piros zászlóval leállításra került Rovanperä-t követően. A mai nap nagy vesztese Oliver Solberg, aki a nyitó gyorson gyakorlatilag az első kanyarban elszállt és alaposan összetörte az autóját…

Oliver Solberg: Nincsenek szavaim arra, hogy leírjam, mit érzek… 😓 Korán az SS2-ben elvesztettük az [autó] hátulját és felborultunk.Le vagyok sújtva az egész csapat miatt, akik nagyon keményen dolgoztak.
Ez most egy elég kemény időszak, de meg kell próbálnunk felemelni a fejünket, hogy erősebben udjunk visszatérni.💪

A nap Tänak és Lappi párharcáról szólt. Az SS6 Harju 2 gyorsot Takamoto Katsuta húzta be épp Tanak előtt. A futam két korábbi győztese között a nap végére 3.8 másodperc lett a különbség Tänak javára. Az ész pilóta 3 gyorsot nyert, míg a “repülő finn” 4 szakaszon volt a leggyorsabb.

Rovanperä derekasan állta a sarat takarítóként és a negyedik pozícióban zárta afutam első napját, a Toyota hármasából a “leggyengébb ” pozícióban. A SS6 kivételével, minden gyorson verte a bajnokságban közvetlen vetélytársát Neuvillet. Kíváncsian várom, hogy a futam hátralévő két napján, milyen startégia mentén gondolkodik majd a Toyota.

Beszédes nyilatkozattal kezdte a napját Tänak: Az biztos, hogy Kalle és Thierry sokat fog takarítani, ki kell használnunk ezt az előnyt. Az is biztos, hogy nem kényelmes az autóban, de jelenleg csak így tudunk menni. Kényelmetlenül fogom érezni magam egész nap.

Így látta Lappi a nap végi célban: Ez egy nagyon jó nap volt. Az autó és a vezetés is nagyon jó volt. Délután kicsit javítottunk a sebességünkön, és szép küzdelem lesz holnapért

A futam állása a szakaszt követően – SS10 Sahloinen-Moksi 2 után – pénteki végeredmény

1. Tänak/Järveoja – Hyundai i20 N Rally1 50:41.2
2. Lappi/Ferm – Toyota GR Yaris Rally1 +3.8
3. Evans/Martin – Toyota GR Yaris Rally1 +19,3
4. Rovanperä/Halttunen – Toyota GR Yaris Rally1 +21,0
5. Breen/Nagle – Ford Puma Rally1 +32,5
6. Katsuta/Johnston – Toyota GR Yaris Rally1 +35,5
7. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 N Rally1 +50,2
8. Loubet/Landais – Ford Puma Rally1 +1:00,9

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ