WRC Secto Rally Finland 2021 – Breen vezeti a futamot!

WRC Secto Rally Finland 2021 – Breen vezeti a futamot!

MEGOSZTÁS
2021 FIA World Rally Championship
Round 10, Rally Finland
1-3 October 2021
Craig Breen
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

A Craig Breen – Paul Nagle – #42, Hyundai Shell Mobis WRT – vezeti a WRC Secto Rally Finland 2021 futamát a mai hat gyors után.

A reggeli shakedownt Ott Tänak húzta be, Breen és Ogier előtt. A jyväskyläi városi gyorsot – SS1 Harju 1 – 2,31 km – Takamoto Katsuta húzta be.

A vérbeli finn “repülős” gyorsok közül az éllovas Breen és csapattársa Tänak kettőt, kettőt nyerte, míg a záró gyors Evans-é lett, akit a szakemberek a futam első számú esélyesének tartanak. Ott Tänak még a futam előtt nyilatkozta, hogy nagyon bízik a Hyundai i20 Coupe WRC legfrissebb fejlesztéseiben, hiszen még soha nem vezette a Hyundait de hazai pályán a Toyotát tartja esélyesebbnek.

Ogier takarított a nap folyamán, a nap végére a hetedik helyre volr elegendő a teljesítménye. A jelenlegi állás alapján a francia pilótának még várnia kell a nyolcadik világbajnoki címére.

Craig Breen két szakaszt nyert és a nap végén 2.8 másodperccel vezet Ott Tänak előtt. Breen füligérő szájjal értékelt az SS6 céljában:
Egyszerűen elképesztő. Elképzelhetetlen volt a számomra, hogy milyen lesz a finn futam sötétben. Most pedig a saját bőrömön érezhettem. Hihetetlen. Hogy őszinte legyek a fényhidam nem volt 100%-os, volt némi problémám vele, de egyszerűen hihetetlen volt minden.

Ott Tänak: Meglepően jó napunk volt. Nem számítottunk arra, hogy harcban leszünk a Toyotával, ez így meglepően rendben volt. Ez csak a bevezető volt, szóval holnap meglátjuk. Nagy nap lesz.

Elfyn Evans: Az autóban általában jó érzéseim voltak ma. Néhány helyen lehettünk volna gyrsabbak, de összességében azonban minden jó volt. A lámpás gyors lehetett volna jobb is. A szakasz vége kavicsos volt és a beszűrődő zajnok ilyesztőek voltak, de túljutottunk. Még mindig sokan vannak előttünk…tovább kell próbálkozzunk. Komoly nap lesz a holnapi nehéz szakaszokkal.

WRC Secto Rally Finland 2021 állása az SS6 után:

1. Breen/Nagle – Hyundai i20 Coupe WRC 43:31.3 p
2. Tänak/Järveoja – Hyundai i20 Coupe WRC +2,8
3. Evans/Martin – Toyota Yaris WRC +6,1
4. Lappi/Ferm – Toyota Yaris WRC +6,7
5. Rovanperä/Halttunen – Toyota Yaris WRC +7,9
6. Neuville/Wydaeghe – Hyundai i20 Coupe WRC +31,3
7. Ogier/Ingrassia – Toyota Yaris WRC +33,6
8. Katsuta/Johnston – Toyota Yaris WRC +46,9

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ