WRC RallyRACC – Rally de Espana – SS1 – Tänak nyert és...

WRC RallyRACC – Rally de Espana – SS1 – Tänak nyert és vezeti a futamot

MEGOSZTÁS

cuquyy4w8aa56rt

Meglepetésre Ott Tänak (3:47.6 p) győzelmével zárult a WRC Rally RACC – Rally de Espana mai barcelonai városi gyorsa. Tänak mögött Lorenzo Bertelli és Sebastien Ogier álltak a szakasz dobogójár az egyre erősödő esőben. Ez az eredmény megegyezik a futam összetettjének állásával is. (Fotó: )

Az egyre nehezedő körülményeket talán a legjobban Thierry Neuville foglalta össze miután hatalmas tócsákon át és folyamatos aquaplaning hatásra panaszkodott szinte valamennyi pilóta: Ez pokoli volt!

Miután Tänak célba ért nem volt elégedett az autójával. Át kell néznünk az autót, mert a hátsó differenciálmű furcsán működött. Ma este nem nyúlhatunk az autóhoz, reggel viszont alaposan át kell néznünk!

cuohpzfviaiq7kl

Sebastien Ogier számára 16 pontra van szüksége negyedik világbajnoki címéhez. A francia pilóta a fordított sorrendnek köszönhetően utolsóként vágott neki a szakasz bő három kilométerének. Ogier végül Tänak mögött 3.5 másodperccl tudta befejezni a szakaszt.

Nagyon nehéz ilyen körülmények között jó eredménnyel elindítani a futamot. A tapadás kisebb volt, mint amire számítottam, de még élvezhető volt a vezetés. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz megközelíteni a korábban elrajtoló srácok eredményét.

tms_3

A magyar Turán – Zsiros kettős 4:03.9 perccel az abszolút 20. helyen zárta a nyitó gyorsot, ez a WRC2 kategória 6. helyét jelenti.

A futam holnap murván 115.90 kilométernyi össztávval folytatódik. A mezőny pénteken kétszer is teljesíti a futam leghosszabb gyorsát a 38.95 kilométeres Terra Alta-t.

matezsoltee

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ