WRC Dayinsure Wales Rally GB – Evans tovább növelte az előnyét a...

WRC Dayinsure Wales Rally GB – Evans tovább növelte az előnyét a DMACK abroncsokon

MEGOSZTÁS

142,38 km vár a mezőnyre a mai napon!  A mai rajtlista: 1. Al Qassimi, 2. Østberg, 3. Lappi, 4. Hänninen, 5. Paddon, 6. Sordo, 7. Mikkelsen, 8. Meeke, 9. Latvala, 10. Neuville, 11. Ogier , 12. Tänak, 13. Evans. Mads Östberg és Dani Sordo kivételével a pilótapárosok mindegyike hat-hat,míg a jelzett két versenyző öt-öt Michelin lágy LTX Force S5 abronccsal vágott neki a mai napnak.

A futam állása az SS13 után:

SS13 Dify 2 – 25.86 km

Neuville nyerte a gyorsot. Evans 47.9 másodperccel vezeti a futamot. Neuville, Tänak, Ogier, Latvala, Mikkelsen a legjobb hat sorrendje. A futamgyőzelemért 25 pontot kapnak a pilóták, a második helyért 18 pont , míg a harmadikért 15 pont, a negyedikért pedig 12 pont jára pilótáknak. A futamot Ogier 198 ponttal, Tänak 161 ponttal, Neuville 160 ponttal kezdte meg. Ehhez kell még számítani a Power Stage 5-4-3-2-1 pontjait.

Neuville: Jól sikerült a gyors., bár néhány kanyarban óvatos voltam, de amit elveszítettem a fékútakon azt a kigyorsatásokon visszanyertem.

EvansA szakasz elején minden rendben volt, de a szakasz végére elfogyott a tapadás, amire nem számítottam a korábbiak alapján.

SS12 – Gartheiniog 2 – 12.51 km

A szakasz előtt Östberg elektromos problémái miatt feladta a futamot. Tänak hibázott a negyedik helyre esett vissza, Ogier a harmadik. Evans előnye már 50.6 másodperc.

Evans: Nagyon jól sikerült a gyors. Igyekeztem figyelni az abroncsokra is.

 

 

SS11 Dify 1 – 25.86 km

Evans 43.9 másodperccel vezeti a futamot. Neuville már a második , Ott Tänak a harmadik, Ogier a negyedik.

Evans: Nagyon jó volt a szakasz, igaz, hogy jobban csúszott, sarasabb volt a vártnál.Tisztán és hibamentes futást igényelt a gyors, azt gondolom minden rendben.

SS10 Gartheiniog 1 – 12.61 km

Ez a gyors megegyezik a tavalyival. A szakasz gyakorlatilag Elfyn Evans hazája, mindössze öt kilométerre lakik a gyorstól. Neuville a harmadik helyen 2.9 másodperccel Ogier elé került.

EvansAzt gondolom ma már tökéletes feltételek között vezethetünk, ettők jobbat nem is kívánhattam volna. Igyekeztem hibátlanul vezetni és kontrollálni az eseményeket és gyorsan is menni. Úgy hiszem van még elegendő tartalékunk. 

Ogier: Mentálisan nem vagyok hajlandó semmilyen kockázatot vállalni. Van még mit tennem a hétvégén, próbálkoznom kell. A legnagyobb hiba az lenne, ha nem szereznék ezen a hétvégén elegendő pontot.

SS09 Dyfnant 1 – 17.91 km

A szakaszt 2014-ben használták utóljára ebben az irányban, amelyhez egy szűk 2,3 kilométeres új részt is toldottak.

Ogier mindössza a hatodik helyen ért célba, Neuville mindössze 2.6 másoddpercre van a harmadik helytől.

Ogier: Nem terveztem erre a hétvégére vérremenő csatát. Ez a gyors nagyon csúnya volt.

Evans: Az első két szakasz rendben. Ez most rendkívül nehéz volt, szinte végig alulkormányzott volt az autó.

SS08 Aberhirnant 1 – 13.91 km

A ködös szakaszon Östberg nagyon szenvedett a Fiestával – elektromos probléma.

Evans nyerte a gyorsot és 30 másodpercre növelte az előnyét az összetettben. Remek gyors volt, megfelelő ritmusban, egy hibátlan autóval.

matezsoltee

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ