Velenczei visszatér ORB-debütálásának helyszínére

Velenczei visszatér ORB-debütálásának helyszínére

MEGOSZTÁS

Velenczei visszatér ORB-debütálásának helyszínére

 velenczei-farnadi_szfehervar

Overdose Racing Team – 42. Kassa Rallye 2016

Velenczei Ádám – Farnadi Ágnes, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 

Különleges módon készült fel a 42. Kassa Rallyera Velenczei Ádám és Farnadi Ágnes. Az Overdose Racing Team kettőse fordított felállásban állt rajthoz augusztus utolsó hétvégéjén, az oroszlányi rallysprinten – Ági vezetett, Ádám pedig navigált. A sikeres kitérőt követően jó hangulatban és maximálisan felkészülve várják a soron következő ORB fordulót, amihez a pilótát igazán szép emlékek kötik.

 

Velenczei Ádám: 2014-ben, Kassán kezdődött az első osztálybeli pályafutásom, ezért nagyon szép emlékek kötnek ehhez a versenyhez. A debütáló futamomon sikerült gyorsaságit nyernem, és tavaly nagyon előkelő helyen végeztünk, így a kassai forduló a kedvencemmé vált.

A magyar mezőnyből sokan nem szeretik ezt a pályát, sőt, amellett lobbiznak, hogy kerüljön ki a versenynaptárból, de én inkább pont azért állok ki, hogy továbbra is része legyen a magyar bajnokságnak. Talán ez az egyetlen olyan futam, ahol mindenki egyenlő esélyekkel állhat a rajtba, hiszen senkinek sincs több éves tapasztalata az itteni szakaszokról. Többször elmondtam már én is, hogy elég nagy hátrányát éreztem annak, hogy nekem idén minden helyszín teljesen ismeretlen volt – talán csak egy-egy gyorsasági kivételével. Most viszont kiderülhet, mire is vagyunk képesek a többiekkel szemben, a Mitsubishinket jó irányba fejlesztettük-e.

A Székesfehérváron bekapott durrdefekt következtében elég komolyan megsérült a kocsi bal oldala. Ennek a javítása zajlott az elmúlt egy hónapban, de az autó szerencsére már újra összeállt. A hét közepén még tesztelünk vele egyet, hogy tényleg minden rendben van-e és, hogy a beállításokat is finomra tudjuk hangolni.

Örülnék neki, ha most végre beérne a munkánk gyümölcse. A fehérvári futamon az abszolút 2. helyről estünk ki, ami hatalmas tüske bennem. Jó lenne, ha Kassa feledtetni tudná velünk azt az esetet, és a TOP5-ben végezhetnénk.

 

Farnadi Ágnes: Emlékeim szerint a Kassa Rallye egy jó minőségű szakaszokból álló verseny, amin igazán élvezetes és izgalmas autózni. Egyetlen gondom van vele: túl messze van. Az én esetemben is volt olyan alkalom, hogy kimaradt ez a futam, ezért – ahogy meg tudom tippelni a kiírásból – mindössze csak két szakasz lehet ismerős majd számomra. Ez nem is baj, szeretem a kihívásokat, és jó, amikor tényleg nagyban hozzá tudok járulni a pilótám sikeréhez. Biztos is vagyok benne, hogy a pályafeldolgozással nem lesz gondunk, Ádám többnyire tökéletes itinert tud feldiktálni már az első felírás alkalmával is, így majd csak azt kell tökéletesíteni, hogy éles helyzetben minél gyorsabbak lehessünk. Emellett szakmai szempontból is fontosnak tartom ezt a fajta vérfrissítést a magyar bajnokság történetében.

 

 

Kicsit izgulok is, hiszen nagyon szeretném, ha az, ami Fehérváron bennünk maradt, most kijönne és megmutathatnánk, mire is vagyunk képesek. Ádám eléggé elkényeztetett azzal, hogy az ezelőtti fordulón olyan kiválóan teljesítettünk, és majdnem megszereztük az abszolút 2. pozíciót. Még ha nem is sikerült a célba érés, azt hiszem, letette a névjegyét az ORB mezőnyében. Ennek fényében, szívem szerint most azt mondanám, hogy a cél a TOP5-be kerülés. Persze, nem szeretném teher alá helyezni Ádámot, gyanítom, hogy ő ezt megtette már saját magával, de úgy vélem, van is realitása ennek az elvárásnak magunkkal szemben.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ