Végre újra célban – ERTH

Végre újra célban – ERTH

MEGOSZTÁS

croatia-02

2016 október 4.
Végre újra célban
Croatia Rally 2016.

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna legutóbbi két versenyén műszaki hiba miatt sajnos nem látta meg a célt. Igen szokatlan helyzet volt ez a páros számára, hiszen az elmúlt mintegy négy évben szinte soha nem gátolta Őket technikai probléma. Horvátországban végre újra sikerült eljutni a verseny legvégéig, ráadásul a Skoda Fabia R5-nek egy rezdülése sem volt, végig hiba nélkül működött.

A Puskádi – Gódor páros végre újra aszfalton versenyezhetett az R5-ös Skodával, nem mintha a murvás futamokat nem szeretnék! A legutóbbi két verseny nem igazán szívderítő eredménnyel zárult. Idei negyedik aszfalt burkolatú erőpróbájukon talán a szokásosnál is jobban szem előtt tartották a biztos célba érkezést, bár tegyük hozzá: az előző két versenyen történt kieséshez nem sok közük volt, az autóban nem tettek kárt.

A Croatia Rally az egyik kedvenc helyszín Janiék számára, mindig szívesen utazik a csapat a Horvát tengerparti kisvárosba, Porec térségébe. Az idei a negyedik alkalom volt és az újdonságot jószerivel csak az jelentette, hogy az új R5-ös Fabia-val először jártak itt.

Legszívesebben minden héten versenyeznének valahol Janiék az új Skodával, de most már látszik, hogy az idei szezon nem feltétlenül erről szól, hanem inkább a munkáról. Szerencsére óriási az érdeklődés az autó iránt, így a sűrű program most inkább más versenyzőpárosok kiszolgálását jelenti, ami viszont a csapat büdzséjére jelent jótékony hatást. Az autó beszerzése komoly terhet jelentett, így most egy darabig még nincs itt a „felhőtlen szórakozás” ideje.

Európa szerte igen jó a híre az ERTH csapatának, kiemelten technikai megbízhatóság szempontjából. Talán fura ezt éppen két „eldobott verseny” után említeni, de tény, hogy az előző négy esztendőben soha nem kellett kiállni vagy pozíciót veszíteni műszaki probléma miatt, legfeljebb akkor, ha az előző Super 2000-es Fabia-t hajtó aktuális pilóta a kelleténél picit vehemensebb stílusban próbált közlekedni az autóval.

De térjünk vissza a Horvát hadszíntérre! Ugyan nem sok említésre méltó esemény volt az idei Porec Rally-n, de van olyan eset, amikor ez pozitívumként értékelhető. Sem defekt, sem egyéb probléma nem hátráltatta Janiék versenyzését. Az egyetlen akadály vagy inkább hátrány az eddig megtett igen kevés aszfaltos versenykilométer volt, ami ezúttal egy visszafogottabb teljesítmény jelentett.

Puskádi Jani sosem mentes az önkritikától, így ezúttal sem hivatkozott külső tényezőkre. Komfortzónán belül autóztak mindvégig, persze a nézőknek kedves, látványos stílusban. Semmi ok a rosszkedvre, hiszen újra karcmentesen értek célba és a közel kétszáz friss versenykilométernek köszönhetően ismét közelebb kerültek az új autóhoz, rengeteg tapasztalatot szereztek az igen csúszós, ám rendkívül tempós Porec környéki pályákon.

croatia-04

A versenyt végül az abszolút 7. helyen zárta a Puskádi – Gódor páros, amely eredmény az ERT (European Rally Trophy) 3. helyét jelentette számukra. A folytatást egy darabig még jótékony homály fedi, így azt sem lehet tudni, hogy újra Janiék vagy netán más versenyzőpáros fog szerepelni az R5-ös Skodával. Amint konkrétabb hírrel szolgálhatunk, újra jelentkezünk.

Csökő Zoltán

 

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ